• Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest

  Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe locații din zonele periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică.

   

  383000771_712516944238783_4150861379242945644_n

   

  Festivalul debutează sâmbătă, 7 octombrie, cu un spectacol de magie pentru copii și părinți, programat la ora 10.00, la Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88), care îi va implica activ pe cei mici în trucuri magice și le va oferi o experiență amuzantă și distractivă. Evenimentele dedicate copiilor includ, de asemenea, și ateliere de actorie.
  Bucureștiul își va dezvălui fața mai puțin cunoscută pasionaților de artă stradală în cadrul turului ghidat “București Alternativ” – o călătorie în arta stradală, de la centru la periferie, care va lua startul sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, în Piața 21 Decembrie 1989 (Universitate) și se va încheia, în jurul orei 14.00, la A.M. Social Space, pe Str. Constantin Bosianu nr. 21. Bucureștenii care au (re)descoperit orașul în cadrul turului, dar și rezidenții din zonă pot participa aici, în intervalul orar 14.00-16.00, la un jam session susținut de Bucharest Sax Quartet și o serie de ateliere de graffiti și stencils.

  Teatrul Nou le propune bucureștenilor un nou subiect de reflecție pe tema libertății și a schimbărilor într-o societate futuristă cu piesa de teatru „Străini în viitor”, o comedie scrisă și regizată de Andrei Adam.  Spectacolul, programat la ora 20.00, este o adaptare a piesei de teatru „Străinii”, premiată în cadrul concursurilor de dramaturgie românească: „Cum vezi viitorul?” (Reșița, 2021) și FITIC 2022 (Constanța).

  Prima zi din programul PeriFEERIC se va încheia într-o explozie de energie cu un concert al cunoscutei trupe Robin and the Backstabbers, programat la ora 21.30, la Recul, pe Splaiul Unirii nr. 160.

  PeriFEERIC se extinde duminică, 8 octombrie, cu un treasure hunt în cartierul Rahova, programat între orele 11.30 și 13.30, în care participanții vor descoperi misterele unor locuri emblematice din această zonă a Capitalei. Vânătoarea de comori urbane va lua startul în fața centrului comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) și se va încheia la A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21). P

  Programul de seară al celei de-a doua zile de festival include piesa de teatru „Un spectacol dumnezeiesc”, după David Javerbaum, o comedie neagră în regia Iuliei Alexandra Neacșu, programată la ora 17.00, la Teatrul Nou.

  Teatrul Infinit se înscrie în seria evenimentelor teatrale PeriFEERIC cu spectacolul „Eu cu cine mă mărit?”, după un text scris de Silvia Gagu, în regia lui Bogdan Gagu. Programată la ora 19.30, reprezentația teatrală transformă scena Teatrului Infinit din Strada Mihai Eminescu nr. 127 în epicentrul unei căutări continue a fericirii în contextul unei petreceri a burlăcițelor.

  De la ora 18.00, în grădina J’ai Bistrot de pe Calea Griviței nr. 55 va concerta artista Cristina Lupu. Absolventă a Facultății de Compoziție, secția Jazz, la Universitatea Națională de Muzică din București.

  Oferta muzicală a Festivalului PeriFEERIC include, totodată, și concertul pianistului Flavian Chitic, programat la ora 18.00, la A.M. Social Space, dedicat iubitorilor de muzică clasică. Flavian Chitic este absolvent al unor instituții prestigioase de profil – Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț și Universitatea Națională de Muzică din București.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>