• Fii maestrul propriilor tale amintiri

  Cum poti fii maestrul propriilor tale amintiri? Atunci cand iti creezi singur albumul de vacanta:  un Craciun in familie la munte , o vacanta de Paste la  bunici, sau  balaceala din timpul unei veri incendiare; jucandu-te cu fotografiile te simti stapan pe amintirile tale. Tu faci totul de la poze, la selectie si pana la asezarea in ordinea cronologica. Un album foto reprezinta un cadou de efect pentru un membru al familiei mai putin cunoscator in tehnica manevrarii fotografice, sau pentru bunicii care sunt obisnuiti cu fotografia pe film.

  Totul incepe cu un aparat foto. Nu conteaza tipul: compact sau DSLR, e mai important talentul, ochiul pentru detalii, simtul artistic, dragostea pentru estetic, si pasiunea pentru arta si frumos. Nu toti ne nastem buni fotografi, dar totul se invata. Sunt oameni care fac fotografii extraordinare folosind doar camera de la smartphone.

  Dupa ce ati facut poze, si ati selectat cu atentie cele mai frumoase, si reusite, asta  nu doar din punctul de vedere propriu, dar si am familiei, faceti un folder special cu acest album pe calculator. Pentru a transforma virtualul in material palpabil aveti nevoie de o imprimanta foto, hartie foto pentru print, si un album in care sa asezati fotografiile. Exista si o optiunea pentru o fotocarte, dar aceasta este mai costisitoare. Am gasit pe site-ul Cartuseria  oferta pentru consumabile:  hartie pentru print, cartus pentru imprimanta, daca alegi sa-ti faci singur albumul foto, dar si preturi bune pentru o fotocarte: poze legate printr-un carton, sub forma unei carti. E mai sofisticata, cu un aer de lux, eu considerand o fotocarte ca un extravaganta pentru un moment special de genul nunta, botez, sau instalare de Windows: glumesc 🙂

  Trebuie sa alegem tipul de foaie foto; exista mai mult dimensiuni, fiind foi mate, lucioase, cu o grosime ce variaza. Cu cat foaie e mai groasa cu atat e mai scumpa, logic.  Hartia clasica pentru printat fotografii  e cea mai recomandata,  pentru a se evita blocarea acestora in imprimanta. Un model de hartie foto mai jos:

  hartie-10x15-foto-dual-side-220g-cu-suprafata-mata

   

  Avem foile, dar avem nevoie si de imprimanta. Un brand bun pentru imprimante foto este Canon. Mai jos o poza cu modelul de imprimanta canon selphy cp 910-wireless compacta  un device multi-functional, cu pret de  469 Ron.

   

   

  imprimanta-canon-selphy-cp910-wireless-compacta

  Acum ca avem imprimanta avem nevoie de poze numai bune de printat. Pentru ca trebuie sa economisim hartie, trebuie sa selectam cu atentie pozele si sa le modificam in photoshop, adobe, sau photoscape, avand toate aceiasi dimensiune.  Trebuie sa existe o corespondenta intre dimensiunea hartiei de print, rezolutia pozei, si dimensiunea acesteia. Cu cat rezolutia e mai buna, cu atat poza printata va fi mai clara si mai luminoasa.album-foto-mare-rustic-cu-husa

  album-foto-10x15-retro

   

  Acestea sunt doua poze cu doua albume de pe Cartuseria: primul este mai boem inspirat din natura, iar cel de-al doilea este unul retro amintindu-ne de oracolele din copilarie. Chiar asa decand cu fotografia digitala avem poze pe dekstop, le pastram pe stick, si pe rulam pe rame digitale. Albumele foto au ramas uitate in sertare, sau prin dulapul cu amintiri al bunicii.

  Moda retro s-a instalat in garderoba noastra, in bucatarie, si in accesorii. De ce nu am reinvia traditia albumelor de familie? Nu tot timpul, nu de fiecare data cand facem poze, dar macar  pentru  momentele speciale care raman pentru totdeauna.

  Albumul foto este o colectie nemuritoare de amintiri, traind vesnic dincolo de noi, ducand mai departe din generatie in generatie trairi, istorie, si personaje.

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>