• Gărâna Jazz Festival XXV

  Gărâna Jazz Festival 2021, un sfert de veac de jazz la poalele Semenicului

   

  În perioada 7-11 iulie 2021, Gărâna Jazz Festival, manifestare culturală de referință susținută de Catena, va fi gazda a 20 de concerte excepționale. Nu vor lipsi lansările de album și de carte, celebrul Târg de viniluri.

  catena-sus-ine-garana-jazz-festival-xxv-cel-mai-important-festival-de-open-air-jazz-din-europa-centrala-i-de-est

  Iubitorii jazzului iși dau din nou întâlnire în satul de legendă, într-un peisaj pitoresc din Munții Semenic, la peste 1.000 de metri altitudine, acolo unde spectatorii vor avea parte de 5 zile de neuitat, în care se vor putea bucura de muzica live. Dintre artistii invitati din strainatate se numera multiplu premiat Grammy, pianistul britanic Bill Laurance va concerta cu trioul său duminică, pe 11 iulie. Din Franța, “Instrumental Artist Of The Year” la Victoires du Jazz 2020, pianistul Paul Lay va concerta în prima seară de festival, iar mult așteptatul concert Dhafer Youssef – Sounds Of Mirrors se va desfășura vineri, 8 iulie. Vor urca  pe scena si artisti romani precum Mircea Tiberian Trio, Sorin Zlat Quartet, Luiza Zan & Barabás Lőrinc, Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu.

  Fiecare zi de festival va găzdui câte patru concerte, toate desfășurându-se pe o singură scenă, cea din Poiana Lupului.  Concertele vor începe în fiecare seară de la ora 18:00, iar accesul publicului va fi permis de la ora 17:00.

  Catena este sponsor de tradiţie al Gărâna Jazz Festival, considerat un „Woodstock” contemporan. De la prima ediție, din 1997, și până acum, Gărâna a devenit locația celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est. Și în acest an, cu ocazia ediției aniversare, Catena este alături de organizatorii evenimentului, Fundația Culturală Jazz Banat, dar și alături de cea mai frumoasă comunitate de melomani din țară și muzica de calitate care mișcă sufletele.

  Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii  ani, peste 200.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>