• Gradina din balcon de la idee la realitate

  Planuiesc sa aduc o oaza de verdeata in coloritul gri al blocurilor. Cuvantul gradinarit ne duce asa cu gandul la o pajiste verde, o casa la tara, intr-un loc linistit, unde vuietul masinilor e uitat de mult, iar mugetul vacilor si codcodacitul gainilor fac atmosfera.

  Vreau sa aduc un strop de verdeata intr-un loc destinat depozitatarii lucrurilor vechi, cateodata prafuit, cu lucruri ingramadite, balconul. O mini-gradina, destinatas a aduca un strop de culoare, si de ce nu un miros de primavara peretilor scorojiti de ploaie si razele de soare mult prea puternice.

  set lopatica si grebla

  Pentru ca sunt ceva mai pragmatica din fire, cea mai buna solutie pentru gradina mea din balcon sunt planetele aromatice:  busuioc, lavanda, rozmarin, menta, tarhon, rozmarin, patrunjel, salvie. Am vazut pe site-ul gardenpedia.ro, seminte de flori anti-tantari, ma intreb daca are cineva florin cu astfel de  proprietati, si daca intr-adevar tin la distanta acesti minioni insetati de sange.

  ghiveci-rotund-romano-19922620_4

  Si ca orice gradinar de oras am nevoie de unelte pe masura, asa in varianta mini.  Un pachet grebla+scafa, cu maner de lemn, unelte de gradinarit mai mici, usor de folosit, si nu ocupa mult spatiu.

  seminte-busuioc-clasic-e0005

   

  Acum ca de seminte am gasit de unde sa fac rost, imi mai trebuiesc cateva ghivece incapatoare, o pereche de manusi de gradinarit, si un termometru.  De ce termometru? Afara vremea e schimbatoare, e o luna de tranzitie intre iarna si primavara, acum e frig, acum e cald, iar plantele au nevoie de o temperatura constanta ca sa creasca mari. Asa ca atunci cand temperatura o sa coboare, o sa tin cateva zile ghivecele in casa. Sunt sigura de asta, au fost ani cand au nins in luna lui Aprilie. Surprizele de natura meteo se tin lant.

  Daca exista rabdare si bunavointa din partea mea, dar si atmosfera placuta, voi adauga cateva fire de busuioc proaspat in ceai. Am mai avut o tentativa cu plante aromatice si nu prea m-am tinut. Mi-a mai ramas un pliculet de seminte si le-am plantat deja. Ma mai gandesc la cate alte plante mai indreznesc sa cultiv.

  Sa vedem ce mai gradinareste Florina si anul asta.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>