Green Energy for Everyone (Energie Verde pentru Toți) este un proiect care urmărește informarea și conștientizarea tuturor privind avantajele energiei provenite din surse regenerabile.
Sursa: energy4everyone.eu
Acest proiect a pornit din dorința de a susține publicul larg, ONG-urile și companiile să dobândească mai multe cunoștințe despre energia regenerabilă și să afle cum să devină mai prietenoși cu mediul.
În prezent, se produce și se consumă la nivel global o cantitate enormă de energie electrică, în principal din prelucrarea combustibililor fosili și transformarea energiei nucleare. Prin acest proiect, tragem un semnal de alarmă cu privire la epuizarea viitoare a acestor resurse naturale și la posibilitatea imensă de a folosi alte resurse naturale – regenerabile, neconsumabile – care pot produce energie: solară, eoliană, hidroelectrică, oceanică, geotermală, biomasă și biocombustibili.
Sursele de energie regenerabilă (energie eoliană, energie solară, hidroenergie, energie oceanică, energie geotermală, biomasă și biocombustibili) sunt alternative la combustibilii fosili care ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la diversificarea aprovizionării cu energie și la reducerea dependenței, a piețelor volatile și incerte pentru combustibilii fosili, în special ulei si gaz.
Green Energy for Everyone (GEE), în parteneriat cu AFM, Universitatea Ovidius Constanța și DiFine PR, finanțat de Innovation Norway, este un proiect care aduce în prim-plan conștientizarea viitoarei epuizări de resurse energetice și propune soluții verzi – sursele de energie regenerabilă, care sunt mai accesibile decât credem.
Proiectul GEE își propune să ofere cetățenilor și afacerilor activități cu informații și abilități specifice pentru a adopta un comportament durabil în consumurile de energie. Cursul va fi în format online și va dura 5 zile, timp de 2 ore pe zi, împărțit în macro module și micro-unități de învățare, în limba romana și va consta în dobandirea de noi informatii despre sursele regenerabile de energie.
Fiecare modul se va baza pe o abordare mixtă: pe de o parte, experții vor transmite informații generale despre sursele de energie regenerabilă, avantajele și dezavantajele acestora, planurile naționale și europene cu privire la acestea și indicațiile pentru găsirea de fonduri și furnizori; pe de altă parte, formatorii vor stimula procesul de învățare propunând lucrul în echipă, dezbateri deschise și activități similare. Materialele care vor fi produse și utilizate vor fi diferite: conținuturile digitale precum videoclipuri sau imagini vor fi combinate cu articole și diapozitive tradiționale.
Cursul este dispoibil pe https://energy4everyone.eu/
Leave a comment