• Green Tech & Film Festival 2021

  Green Tech & Film Festival este o platformă educațională care promovează stilul de viață durabil, conștientizarea mediului și tehnologiile verzi existente, prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe și webinarii. Din 2017, fiind primul festival de acest gen din România, combină o EXPOZIȚIE de tehnologii verzi, o CONFERINȚĂ cu pionieri și gânditori de sustenabilitate și cea mai bună SELECȚIE DE DOCUMENTARE despre tehnologia verde.

  260605415_3034036246865540_2646573545957391969_n

  Cu motto-ul „Este o nouă zi, este o nouă viață… viață sustenabilă!”, Green Tech & Film Festival 5 reunește oamenii – live și online – pentru a fi inspirați de tehnologiile verzi, inovatoare, care facilitează un stil de viață durabil, si se va derula in format hibrid, in perioada 25-28 noiembrie, 2021 in Promenada Mall si online.

  GTFF5 este eveniment satelit al European Climate Pact – Pactului European pentru Climă.  European Climate Pact este o mișcare de oameni uniți în jurul unei cauze comune, fiecare făcând pași pentru a construi o Europă mai durabilă pentru noi toți. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050

  In deschiderea Green Tech & Film Festival 5, vineri, 26 noiembrie, va avea loc CONFERINȚA GREEN TECH & GREEN INNOVATION, pentru un dialog despre reducerea emisiilor de carbon, combaterea risipei în procesul de producție, reciclare și ambalajele viitorului, exemple de bune practice de la companii suedeze, dar și despre alte soluții existente care ne pot ajuta la adoptarea unui stil de viață sustenabil.Eveniment este transmis LIVE de la Ambasada Suediei la București si poate fi urmărit online pe Facebook/GreenTechFilmFestival și Zoom.

  In Promenada Mall din București va avea loc expozitia dedicata evenimenului cu access gratuit, jocuri si activitati pentru cei mari cei mici.

  La standul Respo DEEE  amenajat la etajul 1 se pot preda pentru reciclare echipamente electrice și electronice de mici dimensiuni in schimbul carora vom  primi o mica surpriza.De asemenea este amenajat  un muzeul interactiv al deșeurilor electrice  marca organizației ECOTIC, unde sunt expuse echipamente electrice dezasamblate si vei afla de ce trebuiesc sa fie predate spre reciclare. De asemenea va exista si u punct de adopții de copaci pentru compensarea emisiilor de carbon.

  In cadrul evenimentului  vor avea loc doua expozitii tematice: expozitia interactiva “Din dragoste pentru mancare” cu Food Waste Romania  si Eco Playground by Seneca ECO LOGOS: expoziție interactivă despre ecologie.

  Va fi prezenta un concept  de mobilitate electrică la scară largă cu soluția de încărcare AC Wallbox de la ABB destinată domeniului rezidențial, pentru un transport durabil și fara emisii.
  Se anunta experiente inedite precum:
  -BIKE CINEMA-afla cum poti produce energie electrica pedaland

  -ALTERNASHIP, adusa de SNRB-Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor , nava care se conduce prin sunete

  -suntem invitati sa realizăm împreună Poarta Sarutului din doze de aluminiu alaturi de Every Can Counts

  -POARTA SĂRUTULUI DIN DOZE DE ALUMINIU: expoziție construită prin contribuția vizitatorilor care aduc doze goale

  -ROATA NOROCULUI CU ÎNTREBĂRI DESPRE MEDIU: joc cu premii dedicat copiilor

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>