• Hai la FITS

  Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in perioada 6-15 iunie, sub genericul  „Unicitate in Diversitate”. 10154469_755668194443404_1500874801847483104_n

  Cultura sta sub semnul creativitatii, a exprimarii ideilor in felul propriu, si a libertatii de folosire a ochiului critic. Arta nu cere sa fie iubita, si nici inteleasa de toata lumea, ci traita de sufletele sensibile care vad in profunzime dincolo de aparente.

  Festivalul International de Teatru de la Sibiu e un mix de spectacole de diferite tipologii, imbinand numeroase arte, ce au loc in diverse locatii.  Activitati diverse ca ateliere de actorie, expozitii de fotografie, expozitie de masti, expozitii de pictura, circ, teatru, spectacole de artificiii sunt  prezentate intr-o maniera atractiva, si moderna. Arta se transforma, devenind spectaculos de exploziva si dinamica.  O  fotografie din spectacolul de acrobatie Pasari de Foc din Piata Mare din Sibiu din cadrul editiei de anul trecut , a devenit un simbol al festivalului;  imaginea mentionata transmite curaj, libertate, si emotia reusitei.

  Editia anului 2014 aduce in prim-plan prezenta unuia dintre dansatorii de top ai momentului: francezul Oliver Dubois cu spectacolul cronica Pentru tot aurul din lume (Pour Tout L’Or du Monde)  ce prezinta drama unui martir de razboi, spectacol transpus pe compozitia muzicala Lacul Lebedelor.

  FITS se doreste a fi si o buna ocazie de invatare; asa ca unul dintre atelierele de actorie  va fi sustinut de Neil LaBute un dramaturg si regizor american, intre 12 si 15 iunie.

   Daca va bate gandul sa gustati niscai cultura, rezervati-va un loc de pus capul pe perna. E iunie, e perioada cu multi turisti, si  poate nu toata lumea adora sa doarma in padurea din Dumbrava. 

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>