• Haidook Summer Fest

   Haidook Summer Fest vine cu spectacole ecvestre de talie internațională, cascadorii ecvestre, demonstrații de tras cu arme călare, concursuri și întreceri ecvestre, momente de creativitate și răsfăț, și multă, multă mișcare în aer liber. Toate într-un cadru mioritic desprins parcă din negura timpului, care poartă încă amintirea haiducilor de altădată – Radu Anghel, Andrii Popa sau legendarul Toma Alimoș, despre care se crede că ar fi sălășluit prin locurile acestea, ascunse între Munții Leaota și Bucegi. Festivalul are loc în zilele de 16, 18 și 19 iunie în locul obișnuit: Vârf la In, Comuna Runcu (județul Dâmbovița), la cea de-a șaptea ediție a festivalului.

  Moment artistic realizat de Miron Bococi, zis și “Vrăjitorul de cai”, la ediția Haidook Summer Fest din 2019

  Anul acesta revine ca invitat special Miron Bococi, “Vrăjitorul de cai”, cel care pare că știe limba cailor indiferent de rasa lor. Maramureșan de fel, dar stabilit în Barcelona de 20 de ani, anul acesta Miron vine special din Spania pentru publicul Haidook Summer Fest.

  Actorul Denis Ștefan este nelipsit de la Haidook Summer Fest. Denis este un iubitor de cai care și-a dus pasiunea la extrem, renunțând pentru câțiva ani la actorie pentru a lansa Programul Caii României, un concept de dresaj natural și arte marțiale ecvestre care a împlinit 11 ani de activitate. Anul acesta, la festival, el va face o serie de demonstrații spectaculoase de mânuire a armelor din șaua calului, Garrocha si Team – Roping și o demonstrație de deburaj, care presupune pregătirea unui cal tânăr pentru prima încălecare. Demonstrațiile sale vor avea loc în zilele de sămbătă, 17 iunie și duminică, 18 iunie.   

  Muzica celor de la Fără Zahăr va răsuna pe dealurile de la Runcu. Simpaticii băieți vor concerta pentru prima dată pe scena la Haidook Summer Fest în ziua de sâmbătă, 18 iunie, în timp ce duminică, 19 iunie, violonistra Alexandra Violin  împreună cu Miron Bococi și ai săi cai, vor crea un moment de magie în manejul de la Vârf la In.

  Nu vor lipsi de la cea de-a șaptea ediție a festivalului haiducilor de la Runcu nici competițiile ecvestre. Cei mai iscusiți dintre călăreți își vor demonstra măiestria în șa în cadrul concursului de Working Equitation, devenit deja o tradiție. Concursul se va desfășura în toate cele trei zile de festival și este organizat sub egida Federației Române de Turism Ecvestru (FRTE).

  Școala Bate Șaua vine și în acest an la Haidook Summer Fest pentru a ne încânta cu ale sale demonstrații de voltije călare pentru copii – acrobații călare ce includ gimnastică și dans pe cal. În plus, în premieră în acest an, ei au pregătit două competiții speciale: concursul de frumusețe ecvestră și concursul de Hobby Horse.

  Concursul de frumusețe ecvestră este un concurs de creativitate și imaginație în cadrul căruia se vor premia cei mai frumosi și speciali cai și cele mai interesante povești și personaje create în jurul acestora și va avea loc sâmbătă, 17 iunie.

  Concursul de Hobby Horse va fi o competiție aparte, cu altfel de cai – cai de jucărie pe băț, cu care participanții vor avea de realizat mai multe probe, printre care și una de sărituri obstacole. Concursul de Hobby Horse se va desfășura în cursul zilei de duminică, 18 iunie.

  În plus “blondele de la Potcoava”, caii blonzi din rasa Haflinger, vor fi din nou prezente la eveniment. Ele vor prezenta un spectacol inedit de agilitate și acrobații ecvestre.

  Festivalul este dedicat iubitorilor de cai, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură.

  Noutăți despre eveniment găsești aici:

  – site-ul oficial al festivalului: www.haidook.ro

  – pagina de Facebook https://www.facebook.com/Haidook/

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>