• Joaca cu hieroglifele

  Trecutul fabulos al Egiptului se regaseste in artefacte si hieroglife. Pasionati, curiosi sau egiptologi wannabee, programul Fabricus pune la treaba inteligenta artificiala pentru descifrarea limbilor stravechi.

  Sectiunea Google Arts and Experiments ascunde laboratorul digital  Fabricus,  ce ne ajuta sa traducem insemnele folosite in vechime de egipteni, avand o baza de date ce contine peste 1000 de heroglife.

  Astazi m-am decis sa invat ceva nou, asa ca am facut primii pasi in descifrarea hieroglifelor egiptene. Cu Fabricus am invatat sa desenez simboluri ale naturii, ale zeitatilor dar si  reprezentari ale literelor, reusind sa descifrez si un mesaj aflat in cea mai faimoasa piramida egipteana.

  La prima vedere heroglifele par complexe, dar le putem considera doar stramosi ai emoticoanelor ce au impanzit internetul in ziua de azi. Primii pasi sunt in sectiunea learn: mi-am exersat talentul la desen folosind o aplicatie tip paint pentru a desena peste imaginile cu hieroglifele pentru a stimula creierul sa retina graficele mai bine; urmatorul pas pentru a stimula invatarea este desenul din memorie: se afiseaza o imagine timp de 5 secunde pe site iar apoi a trebuit sa reproduc imaginea; cu cat era mai apropiata de original, cu atat programul  afisa un scor mai mare.

  Urmatorul pas a fost play, o joaca cu imagini si cuvinte invatate, atunci cand am crea mesaje cu ajutorul hieroglifelor egiptene. Sectiunea work este dedicata cercetatorilor , si  este disponibia doar pe display,

  Fabricus a fost creat pentru a creste eficienta traducerii din limbile stravechi deschizand noi drumuri in cercetarea stiintifica.

  Daca si voi vreti sa descoperiti misterele Egiptulu,  fabricus va asteapta aici:

  https://artsexperiments.withgoogle.com/fabricius/en

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 • Madalina says:Reply
  September 10, 2020 at 9:41 am

  Multumesc pentru link, foarte interesant 😀