• În memoria Eroilor neamului

  Pentru cinstirea eroilor căzuți în luptele din Moldova în anul 1917, Romfilatelia a realizat emisiunea de mărci poștale aniversară dedicată Centenarului Mausoleului de la Mărășești, intitulată În memoria Eroilor neamului.

  www.romfilatelia.ro

  sursa: www.romfilatelia.ro

  Emisiunea, alcătuită din 2 mărci poștale, 1 coliță dantelată și 1 plic „prima zi”, este introdusă în circulație de vineri, 4 august 2023.Pe primul timbru, este redată imaginea Mausoleului Eroilor din Mărășești, alături de portretul lui Pimen Georgescu, fostul mitropolit al Moldovei între 1909-1934, unul din promotorii ideii pentru construirea mausoleului.

  Mausoleul Eroilor din Mărășești este primul mare proiect național înfăptuit de societatea românească după unirea tuturor provinciilor istorice la 1 Decembrie 1918. În 1919, la Congresul Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, mitropolitul a propus ridicarea unei Biserici a Neamului, pe locul luptelor de la Mărășești, ca un altar unde văduvele, orfanii de război și societatea românescă să cinstească amintirea celor căzuți în luptele din Primul Război Mondial.Pe al doilea timbru, este ilustrat portretul generalului Constantin Christescu, unul dintre cei mai importanți strategi militari din Primul Război Mondial, cel care a gândit planurile celebrei bătălii de la Mărășești din vara anului 1917.

  Pe colița emisiunii, sunt redate în compoziția grafică, următoarele elemente: în partea superioară – detaliu din cupola Mausoleului, cu redarea crucii, iar în laterale, medalia (avers și revers) dedicată Eroilor neamului și Mausoleului, medalie emisă în perioada Regalității.

  Despre Romfilatelia

  Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>