• Invitiație la HORĂ

  Editura Casa, împreună cu editurile: Zeleny Kocur din Slovacia și Cerkabella din Ungaria, lansează proiectul TIME, și o invitație la un concurs de scrieri literare.Invitiație la HORĂ – Concurs de scrieri literare în cadrul proiectului TIME – Together in the Middle of Europe.
  331057966_525093299756740_6453362268869268297_n
  HORA va deveni o antologie de proză scurtă destinată adolescenților, compusă din texte și ilustrații selectate în urma unui concurs literar și artistic, jurizat de experți în literatură pentru copii, dar și un juriu compus din adolescenți. Scriitorii și ilustratorii cuprinși în Horă vor fi din România, Slovacia și Ungaria.
  Participanții la concursul literar pot fi autori aspiranți, debutanți sau publicați.
  Textele vor avea maximum 5.000 caractere, fiind adresate copiilor de 10-14 ani, ce vor aborda într-un mod artistic simbolismul horei: o poveste despre colaborare și sprijin, despre nevoia de a te acorda la celălalt, de a respecta ritmul jocului și de a contribui la binele comun.

  În Horă vor intra câte 10 autori și 10 ilustratori din cele trei țări, care vor aborda prin texte literare și ilustrație artistică sentimentele tinerilor (10-14 ani): anxietățile și nesiguranțele, grijile și neliniștile lor, care prin cadența regulată a dansului în cerc, prin colaborare, ajustare și armonizare cu ceilalalți pot fi aplanate sau soluționate.

  TIME este un proiect literar și artistic internațional în cadrul căruia 30 de scriitori, 30 de ilustratori și 12 traducători vor colabora pentru crearea antologiei literare, ca urmare a numeroase întâlniri profesionale și personale, lucrări de creație comune și expoziții itinerante. Hora – acest semn al diversității, colaborării și reintegrării – va fi publicată în cele trei limbi ale țărilor participante dar și în 2 limbi de circulație internațională pentru a ajunge la un public și mai larg din Europa și din lume.

  Mai multe detalii despre proiect, concurs și antologie găsiți aici: https://www.edituracasa.ro/time

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>