• Jucariile s-au upgradat

    Jucariile au trecut in sfera 2.0. Asa cum tehnologia a luat avant, joaca nu mai este la fel. Oricat de mari am fii, jucurile copilariei ne vor fascina mereu, si tot timpul vom gasi o secunda sa ne bucuram in joaca copiilor de langa noi.

    Cand eram copil preferam lumea exterioara decat afundarea in cutilor cu jucarii. In amintesc ca am fost fascinata de trusa medicala, insa atractia a disparut repede. Setul de frumusete format dintr-o oglinda si o perie rotunda au reprezentat jucariile ce au dainuit, caci si acum sunt la pastrare intr-o cutie, ca o amintire a vremurilor ce au fost. Mi-au placut  toate jucariile care ma provocau: o galeata si o lopatica ma duceau la gandul cand o sa am eu o gradina mare, mingile, si punctul culminat e lego. Si acum daca as avea lego, m-as apuca sa construiesc, ca si cum timpul ar fi ramas atunci, cand aveam 5 ani, si am primit cele mai frumoase piese LEGO din lume. Am tras cu ochiul la evolotutia jucariilor LEGO si remarc ca si aceatea s-au schimbat:roboti, luptatori, SF&fantasy la un loc.

    Ma gandesc uneori daca as fi acum copil, oare ce jucarie moderna mi-ar placea atat de mult. Pe ritmuri de joaca a venit o noua jucarie ce iti pune indemanarea la incercare si descopera constructorul din tine: nisipul kinetic.

    Mai jos e clipul care arata cum o inventie suedeza a prinsurma  visurile copiilor ajungand pana la picii de dincolo de ocean.

    Nisipul kinetic arata ca o plastilina amestecata cu argila, parca e aluatul ala din care fac eu paine de secara. Printre toate nebuniile care au impanzit targurile, si pietele: pistoale, sabii, si jucarii din plastic, nisipul kinetic pare o varianta constructiva: e o plastilina upgradata, nu se usuca, nu se termina, nu se lipeste, nu murdareste, fiind 100% non-toxica dupa declaratiile producatorilor. Poti sa-l pictezi, sa-l modelezi, si nu contine gluten, caseina, sau alti alergeni, neretinand praful si ne avand compusi chimici. O jucarie smart, care tine la plictiseala.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>