• La Mulți Ani, România!

    1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă.  Ziua Națională a României este o zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria, și în care ne amintim de 1918, când românii au trăit emoția Reîntregirii.arcul-de-triumf-borna-a-istoriei-1941-2021

                                                                                                                           www.romfilatelia.ro

    Astfel, pentru a aniversa 80 de ani de la prima paradă militară, Romfilatelia, introduce în circulație, la data de 1 Decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale Arcul de Triumf, bornă a isoriei (1941-2021), spre cinstirea eroilor căzuți în luptele pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei de Nord.

    Emisiunea aniversară, alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 10 lei și un plic „prima zi”, ilustrează sugestiv parada militară din 1941 (marca poștală) și o paradă militară actuală de 1 Decembrie (plicul „prima zi”). Detaliul de arhitectură a Arcului de Triumf simbolizând Victoria și vignetele care reproduc efigiile Reginei Maria și Regelui Ferdinand I rezumă armonios ideea și semnificația evenimentului dedicat cinstirii eroilor și Regilor „Întregitori” ai României Mari.

    Emisiunea de mărci poștale va fi disponibilă începând de Miercuri, 01 Decembrie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>