• La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei

  Șase ateliere își deschid porțile pe 1 și 2 octombrie, în cadrul proiectului La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei, o inițiativă a Asociației Nucleu 0000, care vizează familiarizarea publicului larg cu spațiile de creație din centrul Bucureștiului.
  308166255_128507736605518_6692128474800656430_n
  Presărate prin centrul Bucureștiului, clădirile Uniunii Artiștilor Plastici din România adăpostesc zeci de ateliere, folosite ca centre de creație de artiști de diverse vârste, interesați de limbaje sau practici artistice diferite. Unii faimoși, alții la început de drum. Ascunse în clădiri de patrimoniu, cel mai adesea în zone istorice ale orașului, atelierele sunt rareori accesibile publicului larg și, cel mai adesea, rămân închise chiar și pentru specialiști sau pentru comunitatea artistică. Sunt spații simbolice, fie pentru că ascund indicii biografice, istorii, schițe sau obiecte care ar putea da sensuri noi unei opere, fie pentru că alimentează zvonuri și legende urbane sau, pur și simplu, pentru că unii le consideră cele mai râvnite locuri din oraș. Un atelier ascunde tot felul de povești. Umbre ale ruinelor urbane din imaginarul lui Beniamin Popescu, idei conturate din praf, muștar, rugină sau cenușă în universul lui Nicolae Comănescu sau ecouri insolite ale unei antichități târzii în opera soților Scutaru sunt tot atâtea posibile trasee prin lumi creative distincte, într-o meditație asupra actului de creație.
  Ateliere de cutreierat:
  – Beniamin Popescu: sâmbătă și duminică, 1-2 octombrie, între orele 12.00-18.00
  – Roman Tolici: sâmbătă, 1 octombrie, între orele 14.00-17.00
  – Nicolae Comănescu: duminică, 2 octombrie, între orele: 14.00-18.00
  – Elena și Marcel Scutaru: duminică, 2 octombrie, între orele 13.00-15.00
  – Flavia Lupu: duminică, 2 octombrie, între orele 15.00-17.00
  – Mihai Coltofean: duminică, 2 octombrie, între orele 15.00-18.00
  Pe lângă funcția sa educativă, inițiativa La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei încearcă să aducă în discuție publică, dar mai ales în mediile direct interesate, problema lipsei atelierelor de creație în România.
  Proiect este organizat de Asociația Nucleu 0000, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
  Parteneri media: Propargarta, Vice.com, Spotmedia, IQ ADS, SMARK, Revista Zeppelin, Revista Arta, Radio Romania Cultural, Modernism.ro, Zile și Nopți, Daily Magazine, Ziarul Metropolis, Feeder, DigitizArte, Revista Atelierul, Munteanu, Igloo

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>