• Less is more

  Mie imi plac lucrurile durabile de esenta tare.

  Train in Romania si e cam frig. Sa nu ne jucam cu aparentele climatice.

  Desi radem de covoarele pe pereti ale bunicilor nostrii aveau ele nu numai un scop decorativ, ci si tineau de cald.

  De exemplu bunica are podea pe jos si parchet de lemn pe pereti pentru a mentine caldura optima in camere.

  Insa caldura nu inseamna musai old fashion, cat si design modern. Parchetul din lemn triplustratificat de stejar Paris este un model de parchet cu un design modern in care alterneaza nuante deschise de culoarCaracteristicile lemnului sunt amplificate prin periere si prin micro bizot-uri pe toate cele patru laturi.

  Parchet-Kahrs-Stejar-Paris-C-500x750

  M-a atras fotografia un peisaj din Provence care ilustreaza acest tip de parchet.  Imi transmite caldura,  bunastare, intimiatate si eleganta.  Imi plac lucrurile simple, asezate asa cum trebuie. Poza este preluata de pe site-ul parchetpeviata.ro, un spatiu virtual in care calitatea se intalneste cu cele mai bune preturi; parchetpeviata.ro a ramas fidel viziunii de la inceput de a folosi numai produse ecologice si de calitate, din lemn 100%.

  Cand vine vorba de locuinta prefer decorul simplu, aproape minimalist, dar nu o dau in industrial. Prefer un echilibru, pereti colorati simplu intr-o culoare placuta, sau poate un alb cu un stiker aplicat  pe un singur perete.  Simplitatea ma relaxeaza.

  Desi ador locatiile exotice, cafenelele orientale, nu as putea dormi si trai intr-o casa dcolorata, sau cu multe obiecte  decorata. Cred ca stiti topologia: Tavan fals  in culori, obiecte de lemn scuptate cu filigram, mese bogat colorate, si asa o atmosfera intunecata, ce duce la o usoara somnolenta. Sau camerele palatelor cu mobiler greoi, inchis la culoare, cu multe obiecte prin camera, si cu o atmosfera sumbra de biblioteca,  Pe mine ma incanta aceasta atmosfera doar cand am chef de o cafea la ibric cu menta sau cardamon.  Si cam atat.: fara mileuri, bibelouri, carpetul cu  rapirea din serai, blana de urs pe jos, sau trofee de vanatoare, cum e traditional pe la noi. In nici un caz. Pentru ca less is more 🙂

  Tie cum iti place sa-ti fie casa?

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>