• Mai mult timp liber pentru mine

  Mai mult timp liber inseama sa faci ceea ce sti mai bine, si sa lasi pe profesionisti sa termine treaba. Asa cum companiile isi externalizeaza anumite departamente (contabilitate, resurse umane, suport clienti, PR  & comunicare), asa si unitatile domestice isi pot externaliza anumite activitati, pentru mai mult timp pentru ceea ce conteaza.

  Vremurile s-au schimbat si gospodariile nu mai sunt ca pe vremuri. Bunicii ne povestesc cum ei se auto-sustineau. Munceau in gradina, faceau curat in casa, administrandu-si casa, grajdiul de animale si gradina ca pe propria afacere. Acum lucrurile s-au mai schimbat: traim altfel, muncim diferit, si cele 24 de ore care le avem la dispozitie nu ne mai ajung. Familia traditionala  disparut, sau va disparea in curand. Pe vremuri tatal muncea, si mama avea grija de copii si de familie. Acum activitatile se impart, si fiecare  face cum poate.  Emanciparea femeii a venit cu o groaza de responsabilitati in plus: pe langa nasterea si cresterea copilului, femeia trebuie sa faca de mancare, sa faca curat, si sa mai si mearga la serviciu. Barbatii au ramas cu mintea tot ca pe vremuri. Si chiar daca i-am obliga riscam fie sa arda hainele cand calca, sa dea foc la omleta in tigaie, sau sa toarne jumatate de sticla de detergent atunci cand spala o cuva de haine in masina de spalat. Unii oameni nu se maturizeaza niciodata.

  Cunosc familii care cauta persoane pentru curatenie apartamente sau pentru calcat haine  pentru ca nu mai au timp. In plin progres tehnologic, in care toata lumea se astepta cu durata zilei de lucru sa scada, aceasta creste. Nu stiu la altii cum  e, dar la noi programul de lucru tine 9 ore, de la 09-17 sau de la 10-18. Si da cum suntem noi balcanici sau latini, sau oricum vrem sa ne scuzam intotdeauna apare ceva, si trebuie sa stai peste program. Si punand si orele de tranport cel putin 10 ore pe zi esti plecat de acasa. Si frigiderul e gol, si farfuriile de dimineata au format un turn in chiuveta care egaleaza in gradul de inclinare pe cel din Pisa.

  Saptamana se scurge, si weekendul vine, iar in casa e la fel ca in saptamana trecuta. Nu mai zic ca cei care au copii au intotdeauna jucarii imprastiate peste tot; si in general copii vor si un animal de companie, asa ca firele de par de pisica, catel sau penele de perus sunt parte a  unui camin normal.

  cum-elimini-mirosurile-neplacute-din-litiera-pisicii

                                                                                    Sursa poza: vertex-cleaning.ro

  Cand e vorba de curatenie nu trebuie cautat iefin si bun pentru ca nu exista. Un pret mic nu poate garanta ca oamenii care sunt angajati au carti de munca, au caziere judiciare verificate ( e important sa stii pe cine bagi in casa),  au experienta in domeniu si stiu sa foloseasca solutiile, echipamentele, lavete. Poate suna hilar dar si ca sa stii sa faci curatenie au nevoie de o anumita dexteritate si rapiditate ca sa nu stai in casa omului 24 de ore. Rapiditatea e o caracteristica a specialistilor.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>