• parcuri-na-ionale-din-romania-parcul-calimani

  Mărci poştale Parcul Călimani

  Parcul Național Călimani definește o arie protejată, de interes național, situată în partea central nordică a României, pe teritoriile administrative aparținând județelor Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița- Năsăud.

  parcuri-na-ionale-din-romania-parcul-calimani

  sursa: romfilatelia.ro

  Prima propunere de instituire ca parc național s-a înregistrat în anul 1975, iar declararea ca arie protejată a fost legiferată în anul 2000.

  Parcul Călimani reunește o zonă montană cu forme de relief diversificate: vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, doline, măguri, ponoare, poiene, cu suprafețe naturale acoperite cu păduri, pășuni și pajiști.

  Cu această ocazie, Romfilatelia ne invită în lumea minunată a timbrelor românești într-o călătorie în zona munților și a parcului național Călimani pentru a putea admira fauna specială specifică acestei zone.

  Aceasta emisiune de mărci poştale  fost realizata cu ajutorul reprezentanților Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Parcului Național Călimani și Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București,  prin sprijinul documentar și fotografic.

  Emisiunea filatelică este formată din patru timbre, patru minicoli, două plicuri prima zi și o mapă filatelică specială iar acestea vor fi disponibile începând de miercuri, 12 ianuarie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul  online.

  mai multe detalii pe: http://romfilatelia.ro/

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 • Bianca says:Reply
  January 24, 2022 at 2:06 pm

  Foarte frumos, multumesc pentru informatie!