• Marea Reîntâlnire: Ziua Păsărilor

  Societatea Ornitologică Română (SOR) sărbătorește Ziua Păsărilor duminică 10 aprilie, cu trei evenimente conexe organizate în 3 mari orașe: Bucuresi, Cluj-Napoca, Iasi, pentru a sărbători împreună în aer liber diversitatea naturii.

  Ziua_Pasarilor_2022-1024x1024

  sursa: sor.ro

  La Cluj-Napoca evenimentul ca avea loc între orele 10.00 și 14.00 în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, fiind organizat ateliere pentru copii,   mici tururi ghidate în perimetrul parcului.

  În Iași veți putea descoperi păsările din Pădurea Ciric participând la tururile ghidate alături de membrii SOR, începând cu ora 10.00.

  278568945_8022180947808061_7075746159179810105_n

  În București, evenimentul va avea loc  pe data de 16 aprilie, în Parcul Natural Văcărești, unul dintre cele mai bune locuri de „birdwatching”. Punctul de start este chiar în mijlocul parcului, lângă cabana rangerilor, de pe cărarea principală. Aici sunt organizate atelierele, de aici se pleacă în turul de birdwatching și cel de treasure hunt. Participarea la eveniment și la activități este gratuită. Evenimentul va începe la ora 10:00 și timp de trei ore vom afla ce  înseamnă  biodiversitatea din Delta Văcărești.

  Programul complet: 10:00 – 13:00 din București

  1. Treasure hunt pe un traseu care va avea peste 40 de „comori” de descoperit
  2. Birdwatching pe un traseu în care vor fi puncte fixe de ghidaj
  3. Ateliere de educație pentru natură susținute de echipa SOR și de partenerii noștri: Asociația Parcul Natural Văcărești, Fundația Visul Luanei și FORONA – Organizația Fotografilor de Natură din România.
  • Atelier „Cuiburi de poveste” – povești despre scorburi artificiale – SOR
  • Atelier „Ucenicul păsărar” – atelier de bricolat cuiburi artificiale – SOR
  • Atelier ,,Nu mă lua (de)acasă” & „Ține-ți pisica în casă” – povești educative despre animale sălbatice „salvate” / transformate în animale de casă și despre impactul pisicilor și câinilor asupra faunei din localități – Fundația Visul Luanei
  • Atelier ,,Locul animalului de casă nu e în natură” – despre specii exotice eliberate în natură: țestoase și alte reptile, pești etc. – Fundația Visul Luanei
  • Atelier „Arii Naturale Urbane” – Asociația Parcul Natural Văcărești
  • Balta Micului Naturalist – povești despre amfibienii din Delta Văcărești – Asociația Parcul Natural Văcărești
  • Atelier „Respect pentru natură” – etica în fotografia de natură – FORONA – Organizația Fotografilor de Natură din România

  De 29 de ani celebrăm Ziua Păsărilor pe dată de 1 aprilie. În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în școli. În 1994, SOR a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toți iubitorii de păsări și natură.

  Societatea Ornitologică Română (SOR) este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care derulează activități pentru protecția pasărilor și naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe bază de donații și proiecte.

  detalii despre proiectele lor pe: https://www.sor.ro/

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>