• Marș pentru ENDOMetrioza

  Endometrioza este boala DURERILOR EXTREME, care izoleaza, o boala greu de diagnosticat, extrem de frecventa dar foarte necunoscuta. Statisticile spun ca 1 din 10 femei asteapta intre 7 si 10 ani sa obtina un diagnostic corect. Noi zicem ca numarul este mult mai mare.

  1 din 10 (recent s-a spus ca am ajuns la 3 din 10) femei are dureri debilitante si o multitudine de alte simptome de cauza necunoscuta. 1 din 10 ?? femei traieste in dureri cronice. 1 din 10 ?? femei este supusa interventiilor chirurgicale multiple. 1 din 10 ?? femei aude, de la medici, de la membrii familiei si prieteni: “ti se pare”, “exagerezi”, “e doar in capul tau”, “e normal sa doara”, “mergi la psiholog”, “nu are cum sa doara atat de rau”, “esti prea sensibila”.


  Pe 16 martie 2024 ne adunam sa aratam cat de multe suntem, cele cu dureri inchipuite, cele prea sensibile, cele care exageram, cele care nu au nimic, cele care au la activ 2, 3, 6, 10 operatii pentru aceasta boala inchipuita!

  Pe 16 martie 2024 “aratam cu degetul” endometrioza, indepartam stigmatele si rupem tacerea care inconjoara aceasta afectiune dureroasa. Marsul este totodata o ocazie de a face vizibila suferinta multor femei si de a sparge barierele care impiedica deschiderea dialogului despre aceasta problema de sanatate.

  Ce le cerem medicilor:
  -aprofundarea cunostintelor despre boala;
  -un management mai bun al bolii;
  -diagnosticare mai eficienta;
  -media de 7-10 pt un diagnostic este inacceptabila pentru o boala cu o vechime de o suta de ani in manuale de medicina
  -sa creada femeile;
  -incetarea normalizarii durerii;
  -indrumarea catre experti;
  -fara operatii multiple, inutile;


  1.Da mai departe informația despre Marș. Încurajeaza-i si pe altii sa ni se alature.

  2.Vino la mars (IMBRACA-TE IN GALBEN) pentru a transmite un mesaj de sustinere si pentru a le arata celor din jur cat de multe suntem afectate.

  3.Poti aduce pancarte cu mesaje referitoare la suferinta ta si cum te afecteaza endometrioza.

  4.Trimite un mesaj video si spune-ne povestea ta. In orice postare despre suferinta ta si endoemtrioza, pune hashtag #impreunasuntemputernice si mentioneaza contul @endometrioza.ro pentru a putea distribui.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>