• Mens sana in corpore sano

  Cum spuneau prietenii nostrii latini Mens sana in corpora sano: o minte sănătoasa într-un corp sănătos. Pentru ca fericirea interioara se reflecta în exterior. Îngrijirea exteriorului este doar de fațada,  neatingându-se de esența lucrurilor.  Precum spun și recentele descoperiri în știința anti-ageing: frumusețea se naște in celulule mici ale AND-ului.

  Trăim o întoarcere  la valorile ancestrale; filozofia holistica a întregului reprezinta secretul medicinei viitorului. Contopirea tuturor  sferelor finite umane, pentru contopirea întregului, conectata la energia inepuizabila  a universului.. Pentru ca  restabilirea echilibrului dintre frumusețea interioara și exterioara este secretul unei tinereți veșnice.

  Am aflat de la o prietena pasionata de frumusețe, care mai toată luna descoperă  noi locuri de înfrumusețare și relaxare din toată țara. Ea știe cel mai bine unde e cel mai bun hair-stylist,  unde ai parte de cel mai strașnic masaj cu bete de  bambus, și de cele mai fanteziste dușuri tropicale.  Fiecare loc avea câte ceva care ii atrăgea atenția. Pentru unghii mergea într-un salon, pentru spa în cealaltă parte a orașului, iar pentru masaj într-un hotel exclusivist. Dar pana când aceasta mișcare, acest du-te vino pentru relaxare? Asa a descoperit  un loc care i-a trezit o revelație a adevăratei stări de bine. Centrul Shakti unde armonia dintre  fizic, emoțional și spiritual își  dau întâlnire, iar echilibrul dintre frumusețea interioara și cea exterioara se definește. Pentru a testa cu adevarat efectul relaxării totale și-a dedicate o zi întreagă unui răsfăț de frumusețe.  O trezire a simțurilor o zi ce a inclus masaj ayurvedic pentru tot corpul, un tratament facial express, manichiura&pedichiura, spălat și coafat.

  masaj-ayurvedic-logo-250x250

  Masajul ayurvedic  vine din cultura Indiana, ayurveda traducându-se prin știința vieții. Este recomandat pentru îmbunatățirea stării de sănătate, prin stimularea circulației sângelui și a limfei (susținând detoxifierea organismului, eliminarea apei în surplus, tratând sindromul picioarelor grele), relaxează mușchii spatelui, ajuta la digestie, și întărește imunitatea. In același timp este contraindicat femeilor însărcinate, ci celor bolnavi de cancer.  O zi de relaxare a însemnat și o lecție de spiritualitate și frumusețe, cu elemente dintr-o cultura mai putin cunoscuta în Romania.

  A plecat de acolo bucuroasa, plina de vitalitate, transmițând senzualitate și delicatețe. Se simțea relaxata.  A făcut diferența dintre a pune machiaj pe o fata obosita și stresata, și a machia o persoana  pe deplin împlinita și bucuroasa: parca  și culorile se reflecta mai bine.

  Tu cum faci ca sa  te simți frumoasa?

   

  Articol înscris în competiția SpringSuperBlog 2014!

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>