• MMB Romania 2016

  Prima conferinta dedicata industriei muzicale din Romania va avea loc in zilele de 16 si 17 februarie la Hanul Gabroveni (Centrul Vechi al Bucurestiului).

  12373391_221899291475011_7133177138417606071_n

  Pentru a invata  cum este muzica influentata de internet, si tehnologie, sau cum social media influenteaza muzica, conferinta Mastering The Music Business  doreste sa ne spuna raspunsul.  Vorbitori romani, dar si invitati din strainatate, isi dau mana in primul eveniment de acest gen din Romania.

  Industria muzicala din Romania isca controverse. Ritmuri indoielnice, prea mult iz latin suna la toate posturile de radio. Ca sa parafrazez un prieten: se aude prea des muzica dez-orientala. Gusturile nu se discuta, insa ce e prea mult, usor se strica. Lipseste o cultura muzicala in scoli; imi amintesc ca ora de muzica ea momentul prielnic de copiat tema la matematica, sau de invatat pentru teste, in nici un caz de inteles misterele notelor muzicala. In liceu ora de muzica era mai serioasa; mi-am cumparat o carte de muzica (titlu aproximativ: Istoria Muzicii), am invatat putine notiuni de pian, si despre creatorii de muzica romani: Enescu si Porumbescu fiind cei mai cunoscuti.

  Acum tehnologia a creat o muzica robotica pe alocuri, numita si digitala. Recunosc ca nu ascult muzica produsa la noi; imi pare de un comercial dus la limita, videoclipuri ce ar putea servi ca materiale pornografice, si versuri ca niste amalgame de silabe.  Radio ascult foarte rar. Am un playlist selectat de Youtube, plus alte surse.

  E un trend de muzica rock (Bocovina asu God,) insa sunt prea putini ca sa fie o voce, si sa repezinte un trend. Ca sa nu fiu cea careia nu-i place nimic, am fi eu preferati: Zdob si Zdub (ati putea spune ca nu sunt romani, dar atat timp cat canta in romaneste) i-am pus pe lista, Inna (da, imi recunosc pacatul muzical); cand eram mica ascultam Stefan Banica Jr. cum nu cred ca domnul a mai lansat ceva. In loc special il are muzica veche a lui Dimitrie Cantemir (printul nostru a fost scriitor dar si compozitor; creatiile sale ar putea fi incadrate in categoria chill lounge, avand influente balcanice, orientale,  armene si sepharde).

  Poate conferinta va fi sclipirea de care tinerii muzicieni au nevoie pentru a veni cu ceva nou, original pentru ca muzica inseamna trairi, si nu doar sunete.

  Partenerii media ai conferintei sunt: Rock FM, Kooperativa 2.0. BestMusic.ro, Metalhead, InfoMusic.ro.

  Organizatori: Star Management si ARCUB.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>