• Muzeul hartilor la majorat

  Duminica, 4 aprilie  Muzeul Național al Hartilor și Cartii Vechi a implinit 18 ani de functionare.
  Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi este unicul muzeu cu profil cartografic din Romania si unul dintre puținele muzee de gen din lume,  fiinf gazduit intr-o cladire construită în anii 1920 din Bucuresti,  imobil  inclus în patrimoniu, clasa B.
  Este deschis de miercuri pana duminica, de la 10.00 la ora 18.00, iar ultima miercuri din luna, vizitarea este gratuita.
  Pana pe 9 mai muzeu gazduieste o expozitie temporara Calatorie spre sud, realizată în colaborare cu Editura Frontiera, Fundația Arte Vizuale, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București.
  Expoziţia este o calatorie catre POLUL SUD , pornind de la două cărți inspirate de biografia savantului și exploratorului Emil Racoviță (1868 – 1947), publicate de Editura Frontiera: „Spre Polul Sud” de Emil Racoviță și „Străbunicul meu, Emil Racoviță” de Andreia
  Petcu.
  Expozitia spune povestea primul roman care a luat parte la o expeditie de cercetare stiintifica in Antarctica organizata de Societatea Belgiana de Geografie, intre 1897 si 1899,:  EMIL RACOVITA, descoperitor al balenei cu cioc.
  La #MuzeulHărţilor la redeschis etajului, avand ca noutate lucrari amimate prin intermediul realitatii augmentate.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>