• Muzeul Satului în sărbătoare

  Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti ne invita intre 1 și 5 decembrie 2021, la seria de evenimente intitulată „Muzeul Satului… în sărbătoare!”
  260264975_6466798133362738_1412320068724062271_n
  sursa: https://muzeul-satului.ro/
  Programul va debuta cu un târg cu obiecte și bucate tradiționale românești: de la păpuși la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia, la miere, dulceaţă, cozonaci, murături, zacuscă, sucuri naturale și siropuri de leac.
  Cei mici sunt așteptați de 1 Decembrie să descopere frumosul meșteșugurilor populare în ateliere de creație. Ca în fiecare an, Asociația Tradiția Militară vă va prezenta și va susține pe aleile muzeului o demonstrație militară în uniforme de epocă.
  Între 2 și 5 decembrie va avea loc Târgul de cadouri de Moș Nicolae, unde vom gasi cadouri dichisite create de meșteri veniți din întreagă țară. Cât timp părinții și bunicii vor alege cadourile, copiii vor putea participa fie la atelierele ce le sunt dedicate, unde vor deveni adevărați ucenici al lui Moș Crăciun, învățând să realizeze decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, fie la teatrul de umbre unde le va fi prezentată Legenda lui Moș Nicolae.
  Până să ajungă să pună fiecărui copil un dar în ghetuțe, în data de 5 decembrie Moș Nicolae se va opri la bradul din Foaierul muzeului cu mici cadouri. Nu vor lipsi colindele în interpretarea Ansamblului „Mlădițe ilfovene”, condus de binecunoscuții interpreți de muzică populară, Mărioara Man Gheorghe și Grigore Gherman, plus multe alte surprize!
  Accesul în târg se face cu plata biletului de intrare și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse de situația actuală, inclusiv prezentarea certificatului verde și purtarea măștii de protecție pe tot parcursul vizitei (interior și exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

  Programul evenimentului: https://muzeul-satului.ro/…/muzeul-satului-in-sarbatoare/

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>