• Natura si conservare in spatiul european

  Pana la sfarsitul lunii octombrie au loc inscrierile pentru competitia Reporter si blogger european, in care materialele text, audio-video, si imagine pot castiga premii. Cu sectiuni speciale pentru reportaje, opinii, interviuri, studii, si chiar oportunitatea de a administra contul de Facebook si Twitter al comisiei europene.

  rural fest

  Pentru ca cooperarea europeana insemna mai mult decat geopolitica si parteneriate economice, natura este uneori data la o parte.

  Acum doua saptamani a avut loc Rural  Fest. La standul Comisiei Europene am gasit  o brosura despre zborul cocorilor, si efortul colectiv pe care trebuie sa-l faca fiecare cetatean al tarilor de pe linia migratiei pasarilor pentru protejarea habitatului natural al acestor vietuitoare.

  Asa ca mi-am dat seama ca subiectul natura si conservare in spatiul european este putin evitat, sau activitatile in aceasta directie nu sunt evidente.

  Ce directii ar trebui abordate?. In special eforturi de protejare si conservare a ecosistemelor din zonele mlastinoase, extinderea zonelor verzi, in special padurile, controlul constructiilor din marile orase ca sa nu devina o Europa ingropata in beton,  metode de reciclare si reutilizare.

  Pe langa multa politica, integrare europeana, si politici sociale mediul este dat la o parte.

  Pe pagina de Facebook am dat peste o postare despre un start-up din UK numit Enviromate, pentru ca omul e frate cu mediul: reutilizarea deseurilor industriale si reintegrarea acestora in circuitul economic.

  Chiar daca nu aduce bani acum, pe termen lung protejarea mediului este o necesitate absoluta. Daca nu avem molecula de apa, nu mai avem viata. Si ca viitorul apocaliptic care ni se arata, cum noi dinozaurii economici vom disparea de pe fata pamantului, nu in uma unui cataclism natural, si a unuia antropic,

  concurs_reporter_si_blogger_european_-_copy

  Reprezentanța Comisiei Europene îi încurajează pe bloggeri și jurnaliști să acorde spații mai largi analizei tematicii europene, pentru a oferi publicului, pe lângă știrea de la Bruxelles, și contextul acesteia și relevanța pentru România. De aceea, a lansat concursul REPORTER ȘI BLOGGER EUROPEAN, în care este premiat conținutul original, exprimat prin articole de opinie, analize, comentarii, reportaje, interviuri, sau imagini însoțite de explicații sugestive.

  Este un concurs cu tradiție îndelungată, a cărui primă ediție a avut loc în 2002, însă ediția 2015 are o noutate absolută: concurenții își pot încerca puterile de “social media admin” pe contul de Facebook a și astfel vor avea o zi pe mână conturile de Facebook și contul Twitter ale RCE Romania 

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>