• Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect București

  Pe 30 septembrie, copiii și adulții deopotrivă sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin zeci de activități destinate minților curioase de toate vârstele: zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice, a curiozității, dar și dezbateri sau conferințe pe teme de interes în cercetare.
  308824373_396671792654297_2843953215502490840_n
  Evenimentul desfășurat sub tema ”ReCoN-nect – Research Communication for Active Learning” aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se desfășoară în numeroase orașe din țară într-un mod interactiv, educativ și distractiv. Institute de cercetare și instituții de învățământ superior de prestigiu din România și-au unit eforturile pentru a oferi o experiență spectaculoasă publicului.
  În București, evenimentul se desfășoară pe 30 septembrie în următoarele locații:
  -Parcul Izvor – Rondul Bicicliştilor – 16:00 – 22:00,
  -Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – Şoseaua Pavel D. Kiseleff 1- 17:00 – 21:00, holul şi sălile interioare ale muzeului
  -Muzeul Geologic Național – Şoseaua Pavel D. Kiseleff 2 – 16:00 – 22:00, holul şi sălile interioare ale muzeului.
  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor National Institute of Material Physics va prezenta la Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect București următoarele experimente: trenulețul cu supraconductori, demonstrații cu azot lichid, ferrofluidul – lichid cu proprietăți magnetice, probe nanometrice, substanțe “magice”, senzori și biosenzori în instalația “InVisible Streams”. Publicul va putea participa și la un concurs cu întrebări din știința materialelor.
  La #EuropeanResearchersNight din Parcul Izvor vă așteaptă și echipa OPTICA #INFLPR student chapter pentru a învăța despre fenomenele optice jucându-vă cu lumina, cu diferite lentile și rețele de difracție.
  Veți putea realiza propriul vostru microscop optic pentru vizualizarea particulelor sau microorganismelor prezente în apă, manipula lumina și chiar lucra cu lasere!De asemenea, pentru pasionații de șah, #reconnect ați-vă alături de echipa noastră cu un joc laser!
  Institutul Astronomic al Academiei Romane invită pasionații de astronomie la Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect Bucuresti să vadă modele de obiecte cerești, să vadă un telescop și să facă observații astronomice. Cum arată un asteroid? Ce este o stea căzătoare? Care este structura Soarelui? Ce înseamnă mișcarea particulelor într-un câmp magnetic?
  Răspunsurile vor veni vineri 30 septembrie, parcul Izvor intre 16.00 si 22:00.
  Participarea la toate activitățile este gratuită.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>