• Noaptea Muzeelor 2023 la Palatul Suțu

    La Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2) vor putea fi vizitate trei expoziții: „Timpul Orașului” (expoziția permanentă), expoziția tematică de artă „Lu
    mea satului în pictura românească” și expoziția tematică de arheologie „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn”.
    345870733_262990896184268_4046848626909097855_n
    Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă „Timpul Orașului” este o călătorie începută în prezent care se îndreaptă spre trecut, pentru a ne aminti de părinții, de bunicii noștri, de copiii care am fost și, mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit. Include chipul reconstruit tridimensional, prin utilizarea datelor științifice și tehnice de ultimă generație, al voievodului Mihai Viteazul.
    Expoziția tematică „Lumea satului în pictura românească” prezintă o selecție impresionantă de lucrări, multe dintre acestea nefiind expuse de foarte multă vreme. Călătoria prin satul românesc aduce în faţa privitorului portrete, peisaje rurale, interioare de gospodării ţărăneşti cu „recuzita” lor specifică, scene de familie şi ocupaţii tradiţionale, elemente de costum popular, ceramică şi încă multe altele, de la pictură, artă grafică și până la sculptură și artă decorativă.
    Expoziția tematică „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn” este dedicată civilizației create în jurul exploatărilor de sare din perioada pre- și proto-istorică în bazinul intracarpatic. La Palatul Suțu vor fi expuse pentru prima dată la București cele mai vechi instalații de lemn din sudul și sud-estul Europei. Vizitatorii vor fi pătrunde într-o lume fascinantă, dar prea puțin cunoscută, a tehnologiilor și uneltelor de extracție a sării, care au fost scoase la lumină în ultimii ani în țara noastră. Expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>