• #NUinseamnaNU

  Traim o apocaliptica lume a patra pe care nu o constientizam. Nu se reflecta in PIB, stil de viata, numar de case si masini, diplome si apa curenta. Civilizatie inseamna purtarea unei mentalitati sanatoase, si uite ca noua asta ne lipseste.

  Sub haine scumpe si ochelari de firma sad creiere a caror stereotipuri, si preconceptii par a fi izvorate dintr-un soi disparut de societate tribala.  Demult intrati in mileniul 3 dupa Hristos, unii ce ne inconjoara gandesc ca inainte de era noastra: femeia e de vina la toate, ea provoaca, ea trebuie sa plateasca; are barbatul e doar o leguma fara cuget si simtire, care merge spre taiere atras de mirosurile femelei?

  #NUinseamnaNU este o campanie de constientizare ce trebuie sa porneasca de la noi acilisea taram cu mentalitati medievale si sa atinga dimensiuni globale. Pentru a starpi orice idei neo-naziste treaba nu tine doar de Vaslui, moldoveni, cum le place unor creponati sa aduca aminte. Se intampla cam peste tot in bazinul carpatic, unele femei au curajul sa vorbeasca, altele nu. Statul nu-si prea face treaba,caci statul centralizat e doar pentru colectat taxe si impozite, in rest smecherii locali dau tonul.

  Scrisul e doar primul pas. Trebuie sa gasi solutii sa mergem mai departe, si campania sa da roade. Cumva ca sa schimbam mentalitati, trebuie sa ne legam de edcuatie, si nu refer aici la nivelul de limba engleza, sau abilitatile de utilizare a unui calculator, ci la o educatie morala, civica si religioasa sanatoasa, care in procent de 80% se invata acasa. Cum parinti plecati la birt, sau cu ochii cascati la Rahat TV nu prea sunt sanse.

  nu inseamna nu

  O educatie morala si religioasa sanatoasa invata copilul sa respecte omul, animalele, natura, si in primul rand sa respecta femeia ca mama, buncia, sora, verisoara, prietena, colega de clasa.  Mersul la biserica nu te face un bun crestin, ci doar ce fac dupa.

  Ingramaditii spiritual si moral fac legea nescrisa a satelor prin care toti maimutoi care sunt de familie buna si mai merg la biserica, sunt un soi de casta superioara de care nu au voie sa te atingi; in zilele noastre aste trenuri ar trebuie sa fie texte de adormit pisici, dar uite ca chiar oamenii mari le mai cred.  Un fel de cutuma ce miroase  a mucegai bantuie mintile oamenilor, indiferent de regiune, fie de la sat sau la oras: daca e de familie buna, e clar ceva de capul plodului; insuflandu-i de mic asta in cap, incepe pas cu pas sa-si de aere de superioritate, si sa se creada mai bun de cat e, facand ce-l taie capul, fara sa se gandeasca la consecinte.

  Sunt multe aspecte care trebuie lamurite in capul plin de tarate al multora: femei si barbati.

  -daca s-a culcat cu trei, asta nu o obliga sa o faca si cu tine poate puti si nu ii place asta; sau poate asculti manele, si te imbraci prost;

  -o femeie maritata daca nu vrea nu vrea; o fortez inseamna viol; daca e nevasta ta nu inseamna ca e proprietate casatoria este un accord bilateral intre doua persoane, nu un act de vanzare-cumparare; #egalitate;

  -respect reciproc intre sexe, lucru ce trebuie invatat in primii 7 ani de acasa,apoi continuat la scoala.

  Si fiti antene, daca astia scapa nevinovati, o sa se creeze un precedent in Romania, asa vai de capul ei cu politia si justitia. O sa ne intoarcem in epoca de piatra cand femeia era trasa de par si bagata in pestera.

  Pentru ca cuvintele nu sunt de ajuns, astept propuneri de fapte.

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>