• O firma de dezinsectie ne scapa de gandacii de bucatarie

  Fara prea multe cuvinte pot spune ca doar o firma de dezinsectie ne poate scapa de gandacii de bucatarie.  Improvizatiile cu solutii minune preparate acasa sunt doar o joaca pentru copii mai mari, iar aparatele cu ultrasunete care cica alunga daunatorii, nu au primit pana acum recenzii prea bune. Poate pot alunga particulele de praf, si acarienii, ca asa sunt invizibili.

  Am crescut la casa la tara si nu am avut de-a face cu acest aspect deranjant, aparent caracteristic vietii la bloc. Stiu ca printre dezavantajele vietii la bloc prezentate de ai mei era si invazia gandacilor de bucatarie: mari, negri, murdari, plin de microbi, sau cei mai fiorosi gandacii rosii.  Pe la mine pe acasa, cel mult m-am confruntat cu vreun soricel ratacit, si cu gandaceii care  invadau doar gradina si livada.

  Cand m-am mutat pentru studii,am experiementat viata intr-un bloc de apartamente. Intr-un an cand stateam intr-o garsoniera in zona Tineretului_Bucuresti am avut de-a face cu cea mai mare invazie de gandaci pe care o vazuse Romania (glumesc, insa e foarte posibil sa fii fost adevarat).  Ne trezisem cu cate unul, cu cate doi. Asa pe neastepate, mergeau nestingheriti pe peretele din dormitor. Locul lor preferat era bucataria. Chiar nu-mi dau seaman de unde apareau. Stiam ca vin de prin canalizarea si tevile blocului, vechi si neintretinute d epe vremea epocii de aur  comuniste.

  Primisem la un moment dat oferta unei firme de deratizare, pe care noi nu o luasem in seama. Stiam ca era treaba administratiei, sa deratizeze, totul facandu-se la un numitor comun: administratia se ocupa, ca de asta exista presedinte de scara, si noi cotizam un procent la plata intretinere: simplu ca buna ziua.  Nefiind proprietar ne-am trezit ca problema a trecut neobservata de administratie,si fiecare isi deratizase propriul apartament, iar noi ramasesem asa pe langa, sau cine stie ce. Pur si simplu ne trezeam cu gandacii morti in bucatarie: am avut sute de gandaci. Tin minte in zilele in care ne mutam cand deschideam dulapul la bcuatarie pur si simplu cadeau gramezi de gandaci. Proprietarului nu prea a luat treaba asta cu gandacioii in seamna. Vii nu erau, erau cu totii morti, sau sedati. Gramezi gramezi de gandaci. Poate daca am fi luat masuri din timp din iarna cand aparusera primii gandacei, aceasta invazie de gandaci zombie ar fi fost preintampinata.

  Apoi ne-am mutat in alt cartier: Dristor. Si acolo pace si bine, si dupa un an au inceput sa apara niste oratanii uriase, niste gandaci de bucatarie mari, urati, si grasi, cred ca veneau de la fast-food-urile din apropiere. Si numai noaptea le  placea sa iasa la plimbare: baia era acum locul lor preferat. Acum nu am mai stat pe ganduri, si la nivel de scara de bloc s-a luat initiativa si s-a apelat la o firma dezinsectie si am scapat rapid de catre invadatorii de tevi.

  Voi ce solutii gasiti in aceste situatii? Toti care stam in blocurile vechi cu instalatii uitate de lume ni se intampla asta. Nu e de  glumit cu acesti gandaci: nu sunt carabusii cu care ne jucam noi in copilarie. Sunt purtatori de microbe, virusi, iar mama doar cand aude cuvantul gandac de bucatarie se panicheaza. In lume acestui cuvant i se ataseaza stari ca mizerie, saracie, neglijenta. Nu conteaza cat e de scump parfumul ce sta in fata oglizii de la baie: daca un gandecel a avut ocazia sa-l miroasa, tot degeaba.

  Voi ati fost intr-una din situatii? Cum ati manageriat lupta cu invadatorii din bucatarie?

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>