• O noua emisiune filatelică specii invazive

    O nouă emisiune filatelică dedicată tematicii Flora, având ca titlu generic „Specii invazive”  este introdusă în circulație vineri, 24 iunie a.c. Imaginile reproduse pe mărcile poștale aparțin plantelor care se regăsesc în afara ariei lor naturale de răspândire, având un efect dăunător asupra ecosistemului în care își găsesc un nou mediu de reproducere și înmulțire.

    www.romfilatelia.ro

    www.romfilatelia.ro

    Mărcile poștale ale emisiunii prezintă cinci specii invazive:

    Pontederia crassipes Mart. (Zambila de apă), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3 Lei, este o plantă originară din zona tropicală și subtropicală a Americii de Sud, preferată în întreaga lume ca plantă ornamentală, datorită florilor asemănătoare cu cele ale zambilelor.

     

    Heracleum mantegazzianum Sommier & Levier (Crucea pământului), reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o plantă erbacee, perenă, monocarpică, provenită din Caucaz.

     

    Elodea nuttallii (Planch.) H.St.John (Ciuma apelor cu frunze înguste), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, este o plantă erbacee, perenă, acvatică submersă. Tulpina este subțire și ramificată, iar frunzele sunt scurte, înguste, de culoare verde pal.

     

    Baccharis halimifolia Moench (Mirt de mare), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 Lei, este o specie nord-americană de arbuști din familia Asteraceae.

     

    Lysichiton americanus Hultén & H.St. Johncu denumirea populară „Felinarul mlaștinii”, redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Araceae.

     

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>