• Orasul Reciclarii

  Lupta oraselor romanesti la reciclare a inceput.  Colecterea selectiva a deseurilor face diferenta dintre orase, regiuni. Reciclarea e solutia pentru salvarea Romaniei de sub muntii de gunoaie.

  Competitia Orasul Reciclarii este  organizata sub patronajul ministerul mediului si schimbarilor climatice, asociatia municipiilor din romania, institutul pentru politici publice, si promovata de Administrație.ro și Domnuleprimar.ro.

  860x325-overlayer-site-cu-sigle-mod1

  Oficial pe 1 ianuarie 2015 a inceput batalia pentru orasul Reciclarii, si eco-rafuiala va dura pana pe 30 iunie.  Eco-Rom  a dat startul luptei impotriva gunoaielor imprastiate.  S-au inscris in marea competitie 32 de cetati  ale Romaniei: Suceava, Roman, Bacau, Iasi, Barlad, Vaslui, Focsani,Slobozia, Calarasi, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Bucuresti-sector 3 si sector 6,  Ploiesti,  Targu-Jiu, Craiova, Slatina, Drobeta-Turnu-Severin,  Brasov, Sfantu Gheorghe, Targu-Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Medias, Arad, Deva, Cluj-Napoca, Zalau, Oradea, Satu-Mare.

  Frontul de lupta al oraselor va fi constiinta dezvoltarii durabile a fiecarui  eco-sapiens in parte, exprimata prin calitatea servicilor de colectare seectiva a deseurilor, mobilizarea locuitorilor si cantitatea de deseuri selective colectate.

  Eu sustin Bucuresti-sectorul 6.  Aici locuiesc si consider ca zona are potential, doar ca este nevoie de mult efort. Sunt destule spatii verzi indestulatoare: Parcul Moghioros, Parcula cu Insula lacul Morii, Parcul Crangasi, plus multe zone verzi in care si-au amenajat stranduri si locuri de joaca. Stiu ca se poate.

  Sectorul 6 e poate cel mai aglomerata zona a Bucurestiului: cu cat mai multi oameni, cu atat mai multe deseuri.  Am remarcat multe spatii verzi  neingrijite, mai ales in zona Semanatoarea.  Cum ar fi daca intr-una din aceste zone ar fi un spatiu de eco-agrement.

  Bloggeri in sectorul 6 mobilizarea si puneti mana pe penita pentru ca la finalul bataliei, orasul care castiga titlul de Orasul Reciclarii primeste marele premiu: un spatiu inedit de relaxare cu zona eco wi-fi, cu acces liber la internet,  investitie in valoare de 12.000 euro.

  Premiu-oras-castigator

  Cum nimic nu vine gratuit, trebuie sa dam ceva in schimb. Sustineti si participati activ la campanie Orasul Reciclarii; pe cat posibil incercati sa  duceti sticlele de plastic  dozele de aluminiu la centrele de reciclare. e unul in sectorul 6 la Cora Lujerului; in plus pentru fiecare sticla de 2 l pet primiti 0,05 ron, iar pentru fiecare pet aluminiu 0,03 ron. Nu cu saci intregi, au multe sacose pentru ca sa blocheaza aparatului; la sfarsit aparatul livreaza un voucher care poate fi folosit la cumpararea de produse alimentare din Cora; in fine pentru ca la un moment dat se blocheaza aparatul si trebuie chemat paznicul cu cheia ca sa il deblocheze, valoarea de pe voucher nu va fi mare.  Oricum in apropierea magazinului sunt cosuri speciale de colectare selectiva: plastic, sticla, deseuri menajere.

  Reciclati si gunoiul selectati! apoi share mai departe: pe blog, si pe retelele sociale

   

  Because sharing is caring!

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>