Auzim prea des că Bucureștiul este una dintre cele mai aglomerate și poluate capitale din lume. Că noxele ne iau ani din viață. Că gunoiul o să ne îngroape. Și dacă vrei să schimbi ceva, nu știi de unde să începi și nici nu poți măsura impactul acțiunilor tale, așa că fiecare abandon contribuie la împlinirea profeției. Sunt totuși lucruri mici pe care le putem face și le putem și cuantifica, iar colectarea selectivă corectă și reciclarea sunt cele mai la îndemână.
Într-o sesiune aplicată vor fi prezentate cele mai frecvente greșeli pe care le facem când pregătim gunoiul pentru reciclat (tu speli sticlele și peturile, de exemplu?) și cum arată infrastructura Bucureștiului din acest punct de vedere.
OWR are si o provocare: vino cu cel puțin un ambalaj sau un produs în privința căruia nu ești sigur cum (și dacă, eventual unde) si vei afla raspunsul. Atelierul va fi sustinut de Adriana Gheorghe, specialist în managementul deșeurilor și manager de comunicare în cadrul Asociației Ecoteca, unul dintre primele ONG-uri verzi din România (activ din 2010) și printre puținele ONG-uri specializate în managementul deșeurilor, economie circulară și impact climatic.
Ecoteca se ocupă de aspectele tehnice ale gestionării deșeurilor (legislaţie, proceduri, module de operare, management date și transparență) și se implică în politici publice privind impactul climatic, economia circulară și administrarea corespunzătoare a deșeurilor.
Leave a comment