• Ce pasiune ai transforma intr-un business dacă ai avea la dispozitie 10.000 de lei,

    Am primit urmatoarea provocare care mi-a starnit un vartej de ganduri: ce pasiune ai transforma intr-un business dacă ai avea la dispozitie 10.000 de lei, si cum ai investi acesti bani?

    Recunosc ca mi-a luat multe zile si m-am gandit serios la drumul meu. Timpul trece, iar ceea ce conteaza este clipa in care fericirea vine din satisfactia muncii, a calitatii relatiilor si satisfactia secundelor.

    Pasiuni multe mi s-au perindat prin viata, unele le-am si pastrat. Am inceput sa gatesc si sa experimentez, dar mi-am dat seama ca nu poti fii un bucatar bun daca nu iti place sa mananci si sa degusti tot timpul ceea ce prepari, iar eu nu sunt o persoana gurmanda. Uneori imi folosesc dibacia mainilor si creez o decoratiune handmade pentru sarbatorile de iarna, un martisor, sau un obiect de decor, dar nu ma consider pasionata de handmade. Am ramas cu drumetiile in natura, lectura, fotografia, scrisul, psihologia (da imi place sa citesc gandurile oamenilor), geografia in toate formele ei.

    De mic copil imi doream sa scriu. Colegii, prietenii imi spun mai in doara: Florino ar trebui sa scriu o carte, cu toate lucrurile astea pe care le spui tu. Si de ce nu. Cartea poate deveni o afacere de top, daca este gandita ca o investitie, si nu ca implinirea unui moft. Continutul vinde atunci cand transmite un raspuns celora care pun intrebari.

    Nu vezi inca legatura intre scris si afaceri. In anul 2012 in revista Forbes apare un articol: Why writing a book is a good business sau De ce scrisul unei carti este o afacere buna; linkul articolului il puteti gasi aici:http://www.forbes.com/sites/erikaandersen/2012/10/12/why-writing-a-book-is-good-business/#fec397058095

    De la prima carte publicata castigi credibilitate, public, iti definesti stilul, brandul personal, te promovezi si lumea incepe sa auda de tine. Luand ca exemplu traseul scriitoarei de peste ocean Eizaberth Gilbert, care a inceput cu proza scurta ajungand sa scrie best-seller-ul international; Eat, Pray, Love (Mananca, Roagate, Iubeste),  continuand sa faca ceea ce ii place: sa scrie si sa traiasca din asta. Iar renumele castigat din publicarea volumului Eat, Pray, Love i-a castigat nisa de piata (femei pasionate de dezvoltare personala insetate de motivati). Asa au aparut volumele Commited, si Big Magic (o care inspirationala care te convinge inca o data ca ceva se intampla exista atunci cand incepi sa lucrezi tu pentru indeplinirea dorintelor tale).

    Precum in legenda romaneasca, daca a-si gasi pe drum un ulcior cu galbeni si ar valora 10.000 de lei i-as investi in prima carte. Cum termin de scris cartea o trimit la mai mult edituri. Chiar m-am gandit si am cautat edituri din afara care sunt deschise debutantilor si au vizibilitate pe piata de carte internationala. Normal cartea trebuie scrisa in liimba engleza.

    Bugetul pentru publicarea cartii plus promovarea acesteia va depasi 2100 de euro, dupa calculul realizat de mine, insa m-am gandit sa merg pe tiraj mic si promovare offline l-a inceput ca sa ma incadrez in limita sumei disponibile. O carte scrisa de  ajunsa in casele oamenilor va atrage o alta care imi va purta semnatura. Asa sunt eu: odata ce pun mana pe condei, nu mai vreau sa ma opresc.

    Articolul a fost scris ca raspuns la provocarea Provident si Blogal Initiative: dincolo de imprumut e pasiunea ta valorificata pentru a-ti aduce beneficii.

     

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>