• Provocarea șosetei 2023

  Provocarea Șosetei are loc de fiecare dată în luna martie și are ca scop creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește Sindromul Down.
  RO_Ponozkova_vyzva_Infostranka_02
   sursa: www.dedoles.ro
  De ce și cum pot susține provocarea șosetei? Dacă te întrebi de ce șosete, răspunsul este simplu – pentru că cromozomul asociat cu sindromul Down are forma unei șosete. Așa că pune-ți două șosete diferite în luna martie pentru a arăta sprijinul.
  Șosetele neasortate reprezintă simbolul Zilei Mondiale a Sindromului Down, deoarece oamenii care suferă de Sindromul Down au un cromozom suplimentar – cromozomul 21 în formă de șosetă. Provocarea șosetei are loc în fiecare an, pe data de 21 martie și este asociată cu Ziua Mondială a Sindromului Down. În această zi, purtăm două șosete diferite pentru a sărbători caracterul unic uman. Obiectivul acestei provocări este de a răspândi informații cu privire la persoanele care suferă de Sindromul Down. Acceptarea acestora de către societate, șansa la educație obișnuită sau ocazia de a lucra încă nu este o chestiune de la sine înțeleasă. Prin distribuirea de informații și oferirea unui exemplu pozitiv din experiența personală, fiecare dintre noi poate elimina prejudecățile și îi poate ajuta pe ceilalți să devină membri egali ai societății și să-și îndeplinească visele – de a trăi o viață plină.

  Nu uita că în luna martie (și pe tot parcursul anului) ai ocazia de a prezenta provocarea șosetei lumii din jurul tău. Veți pune în lumină pentru a ajuta la acceptarea persoanelor cu sindrom Down. Tema provocării din acest an este “With Us, Not For Us”  prin urmare, cu noi, nu pentru noi.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>