• Rebranding Dambovita

  Este nevoie de un rebranding pentru Dambovita. Marile capitale ale lumii se bucura de rauri corect amenajate in care agrementul se imbina cu utilitatea.

  urban fest-2015

  Un rau intr-un oras ca Bucuresti ar trebui sa arate ca in oricare capitala cu pretentii de turism din lume: catusi de cat curat, amenajat si in timp transformat in simbol al orasului.

  Mi-ar placea ca zona sa fie pazita, curata, mici vaporase sa fie disponibile pentru inchiriat pentru traseul de la Biblioteca Nationala La barajul Crangasi de langa Lacul Morii, o plimbare de-a lungul Splaiului in vechiul Bucuresti industrial.

  Pentru a scoate in anonimat raul Dambovita un grup de oameni s-a pus pe treaba si au pus la cale Urban Fest– primul festival de dezvoltare urbana din Bucuresti.

  In zilee de 20 si 21 iunie, pe malul Dambovitei, langa Biblioteca Națtonala te asteapta dezbateri, ateliere, jocuri, plimbari cu ambarcatiuni cu vasle, si parada pe traseul Podul Unirii-Parcul Natural Vacaresti, si concerte.

  Edita 2015 a UrbanFest are ca tema BlueGreen – Rauri în orase smart”, punand in agenda publica rolul raurilor in viata metropolele moderne, ca factor identitar si de regenerare urbana, în contextul actual al politicilor europene de dezvoltare regionala.
  Evenimentul central al UrbanFest il reprezinta conferina BlueGreen organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si DG Regio, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale șs Administratiei Publice (MDRAP).Festivalul este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în Romania sub inaltul patronaj al doamnei Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii si Administrației Publice, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Primariei Sectorului 3, Apele Romane, Biblioteca Nationala a Romaniei s ARCUB, in parteneriat cu ATU-Asociatia pentru Tranzite Urbana si Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23.Agenda UrbanFEST – 20-21 iunie:

  Sâmbătă 20 iunie
  10:00 – 20:00 UrbanFAIR – Ateliere de activare urbana si de înțelegere a arhitecturii și urbanismului (în aer liber, pe malul Dâmboviței, Biblioteca Națională)

  10:00 – 20:00 târg de proiecte “UrbanFAIR”, unde publicul va putea descoperi proiectele unor ONG-uri implicate în viața orașului și vor putea participa la ateliere de activare urbană (pentru adulți și copii) și de înțelegere a arhitecturii și urbanismului. (în aer liber pe terasa dinspre Dâmbovița a Bibliotecii Naționale)
  11:00 – 18:30 Dezbateri publice pe tema dezvoltării orașelor smart (Biblioteca Națională).
  11:00 – 20:00 Consultare publică – Ziua 5 (pe malurile Dâmboviței și pe apă, în zona Podului Unirii, lângă Biblioteca Națională).
  11:00 – 23:00 Plimbări în ambarcațiunile row-show (ambarcațiuni cu vâsle) “Peștișorul de Aur”
  20:30 – 23:00 Concerte pe apă și artificii (în aer liber, Biblioteca Națională)
  Duminică 21 iunie
  10:00 – 18:00 UrbanFAIR – Ateliere de activare urbană și de înțelegere a arhitecturii și urbanismului (în aer liber, pe malul Dâmboviței, Biblioteca Națională)
  11:00 – 18:30 Dezbateri publice pe tema dezvoltării orașelor smart (Biblioteca Națională). Dezbaterile sunt deschise publicului prezent la UrbanFair
  11:00 – 20:00 Consultare publică – Ziua 6 (pe malurile Dâmboviței și pe apă, în zona Podului Unirii, lângă Biblioteca Națională)
  11:00 – 17:00 Plimbări în ambarcațiunile row-show (ambarcațiuni cu vâsle) “Peștișorul de Aur”
  17:30 Parada Smart River pe traseul Podul Unirii – Parcul Natural Văcărești

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>