• Recensământul cuiburilor de berze

  Recensământul cuiburilor de berze este un efort de a cunoaște situația berzelor albe în România. Fiind o specie protejată, primul pas pentru a o ajuta eficient este de a ști câte perechi cuibăresc și care este numărul puilor.

  Cover-event-FB_1200x628px_fara_text-1024x536

  sursa: www.sor.ro

  Societatea Ornitologică Română (SOR) reia pentru al șaselea an consecutiv numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației Uite barza!. Astfel, toți cei care au un smartphone pot participa la recensământul berzelor albe în perioada 10 iunie – 10 iulie. Proiectul este implementat de SOR, cu sprijinul companiilor Enel din România. Uite barza! este prima aplicație de citizen science gratuită din România creată de SOR, în 2017, pentru recenzarea acestor păsări. Datele sunt colectate cu ajutorul tuturor oamenilor care doresc să se implice în acest proiect.

  Până în 10 iulie se desfășoară cel mai simpatic recensământ. Descarcă aplicația gratuită, Uite barza!, și participă și tu la numărarea berzelor albe.
  Uite barza! este un proiect SOR susținut de Enel România. Prin parteneriatul stabilit, SOR și ENEL își propun să îmbunătățească cunoștințele cu privire la efectivul cuibăritor al speciei în România. De asemenea,  dorim ca pe termen lung să fie implementate măsuri eficiente de protecție, cum ar fi instalarea de suporturi pentru cuiburi acolo unde este necesar, atât pentru protejarea păsărilor cât și a rețelei electrice.
   https://www.sor.ro/proiect/uite-barza
  #UiteBarza #enel_romania #SOR #educațiepentrunatura

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>