• Recolamp premiaza reciclarea

  Pe data de 2 iunie organizatia nonguvernamentala Recolamp a lansat o noua campanie de reciclare  adresata institutiilor publice si companiilor private, intitulata: Firma ta lampi recicleaza, Recolamp te premiaza.

  Tombola_2014_thumb

  Campania consta in gratuitatea ridicarii si  transportarii a deseurilor de becuri, led-uri si neoane arse, serviciu disponibil pentru o colectare de minim 20 de kg. Cererea de ridicare a deseurilor de obiecte de iluminat se face printr-un apel la un numar de telefon cu acces gratuit.

  Pentru a incalzi spiritele intru competitie, asociatia a organizat si un concurs in acest scop. Companiile si institutiile participate  la reciclare, vor intra intr-o tragere la sorti, finalizata cu 51 de premii, inclusiv o bicicleta.

  Despre Asociatia Recolamp

  Recolamp este o asociatia  non-profit   formata prin unirea fortelor a trei organizatii: Philips România SRL, Osram România, si GE Hungary Kft, organism autorizat de Ministerul Mediului din Romania. Activitatea asociatiei este preluarea, transportul si logistica privind gestionarea deseurilor de echipamente si surse de iluminat de la producatori economici si institutiile publice.

  Daca esti consumator domestic poti recicla la punctele de colectare din tara. Pe site-ul Recolamp este o harta cu toata locurile in care pot fi aduse becurile arse. Statistic asociatia Recolamp a reciclat pana la sfarsitul anului 2012 1.147 tone de deseuri.

  De ce sa reciclezi?

  Prin lege detinatorii sau producatorii de deseuri nu au voie sa le depoziteze si sa ambandoneze  becuri arse sau alte echipamente de iluminat; unele contin substante periculoase care odata ajunse in groapa de gunoi polueaza mediul.  Este important de tinut minte sa nu aruncam la gunoi becurile economice, LED-urile arse si tuburile fluorescente. In plus procesul de reciclare a deseurilor sparte se face mai greu si incomplet. Toate aceste reziduri sunt transportate la instalatia de reciclat unde procesul tehnologic are loc in conditii de siguranta pentru oameni si mediu.

  Sursa: http://www.recolamp.ro/

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>