• Recycle Your Technology

    Care-i faza cu tehnologia reciclată? l Ateliere și Tururi ghidate l Recycle Your TechnologyDin dorința de a obține un răspuns mai cuprinzător și mai detaliat la întrebarea „Care-i faza cu tehnologia reciclată?”, Rezidența9, în colaborare cu inițiatorii și artiștii implicați în proiectul „Recycle Your Technology”, au lansat o serie de activități educative și interactive.

    Dedicate atât tinerilor, cât și adulților, acestea au scopul de a educa publicul larg asupra importanței reciclării dispozitivelor electronice și reutilizării tehnologiei vechi. Prin ateliere creative și discuții tematice, participanții au oportunitatea de a învăța despre impactul pe care reciclarea îl are asupra mediului și societății dar și cum pot transforma tehnologia uzată prin artă.

    ???????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???????????????????????? ????????????????????????????: ⬇️
    ▪️26.10.2024, 11:00 – 14:00 l Care-i faza cu tehnologia reciclată? / “Artefact Sonic: Spații Sonice”

    ❌ ▪️27.10.2024, 11:00 – 14:00 l Care-i faza cu tehnologia reciclată? / “Sonic Explorations”

    ❌ ▪️27.10.2024, 15:00 – 18:00 l Care-i faza cu tehnologia reciclată? / ”Creating a Theremin”

    ▪️29.10.2024, 13:00 – 16:00 l Care-i faza cu tehnologia reciclată? ”Lămpi Dimabile”

    ▪️09.11.2024, 13:00 – 16:00 l Care-i faza cu tehnologia reciclată? / “Artefact Sonic: Spații Sonice”

    ▪️16.11.2024, 17:00 – 18:00 l tur ghidat „Care-i faza cu tehnologia reciclată?” l cu participarea realizatoarei proiectului, Ingrid Ene

    ▪️23.11.2024, 17:00 – 18:00 l tur ghidat „Care-i faza cu tehnologia reciclată?” l cu participarea realizatoarei proiectului, Ingrid Ene

    ???????????????????????????????? 
    Participarea la ateliere este destinată tinerilor cu vârsta de peste 15 ani, oferindu-le ocazia de a lucra cu o varietate de materiale și instrumente termice sau electronice. Din motive de siguranță, participarea minorilor interesați este permisă doar cu acordul părinților sau tutorilor legali, care trebuie să completeze și să semneze un formular de consimțământ.

    Pentru a rezerva un loc la atelier și pentru a completa acest formular, părinții sau tutorii pot urma link-ul de mai jos

    https://bit.ly/3NDJHHi

    ???????????????????????? ???????????????????????????? ⬇️


    ????Nu există o limită de locuri, iar participarea este deschisă tuturor celor interesați să afle mai multe despre reciclarea aparatelor electronice prin intermediul artei. De asemenea, cei prezenți vor învăța cum mai multe despre reciclarea deșeurilor electronice în condiții optime.

    ⚠️♻️Deși accesul este gratuit, ne-ar face mare plăcere dacă participanții ar aduce cu ei un deșeu electronic, pe care să îl recicleze. În cadrul expoziției, vizitatorii vor găsi o urnă specială destinată colectării acestor deșeuri, oferind astfel o oportunitate concretă de a contribui activ la procesul de reciclare.

    „Recycle Your Technology” este atât o platformă artistică, cât și educațională, care a organizat anul acesta 12 ateliere dedicate în 3 orașe din România. Susținute de artiștii Dorian Bolca, Sergiu Doroftei, Denis Flueraru și gH. [ d s l x ], aceste ateliere au avut ca scop creșterea conștientizării participanților asupra impactului tehnologiei și al deșeurilor electrice în viața de zi cu zi, precum și învățarea unor metode artistice și tehnice pentru realizarea de obiecte multimedia.

    Inițiativa „Recycle Your Technology” a promovat reciclarea și reutilizarea resurselor tehnologice prin artă și a fost prezentată la Salonul de Artă și Industrie, Reșița, Muzeul de Artă Arad, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și și acum la Rezidența9 din București.

    Atelierele din cadrul proiectului „Recycle Your Technology” fac parte din programul „Care-i faza cu arta contemporană?”, inițiat de Rezidența9 și sunt implementate cu sprijinul Asociației Volens.

    Evenimentele din cadrul „Care-i faza cu arta contemporană” sunt cu intrare liberă. În timpul evenimentelor se pot face fotografii/filmări care vor fi utilizate în scop promoțional.
    ________________________

    Parteneri: Rezidența9, Salonul de Artă și Industrie, Muzeul Cineastului Amator, kinema ikon, Muzeul de Artă Arad, Centrul Cultural Apollonia, Asociația Volens, Eco Positive

    Graphic design: Sorina Popescu

    Rezidența9 este un centru cultural din inima orașului, în care aducem împreună gânditori, creatori, comunități și oameni de știință într-un dialog deschis, pentru o mai bună înțelegere asupra lumii în care trăim. Spațiul este deschis tuturor, indiferent de gen, orientare sexuală, apartenență etnică sau religioasă. Împreună, ne străduim să construim un spațiu sigur, inclusiv și primitor pentru toată lumea. Apreciem diversitatea și încurajăm acceptarea și respectul reciproc în comunitatea noastră.

    Rezidența9 este coordonată de Fundația9, înființată și susținută de BRD – Groupe Société Générale.

    Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

    Vezi mai puţin

    București

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>