• Reincarcare de peste hotare

  Telefonul asta e cea mai folositoare  treaba facute de mintea omului pana acum, spune  bunica. Si ea nu e cu tehnologia, nu sta pe internet, nu are Facebook. Pentru ea telefonul mobil are un rost. “Uite vezi pe asta il pun la ureche si o aud pe maica-ta la telefon. Ce poate fi mai minunat ca asta? ”

  Mama a plecat in strainatate  intr-o toamna inainte sa implinesc eu 17 ani. Pentru ca simtea ca nu mai ea aici, si pe buna dreptate ii intelegem temerile bine fondate ca ma fac mare si o sa ma uit la stele ca sa ea, s-a gandit sa mearga in lume, caci in lume te pierzi si te regasesti in acelasi timp.

  Eram optimista si increzatoare pentru ca stiam ca face asta pentru mine. Cu tot cu zambetul meu pe buze am reusit in acel Craciun sa fac prima depresie serioasa de pana atunci. Poate era si vremea adolescentei, cu acele fumuri in cap, si idei ciudate.  Bine ca vorbeam la telefon cu mama. Pe atunci eram pe Orange cam ca toata lumea de pe acolo.  Numai faptul ca imi vorbea si imi transmitea incurajari de la distanta imi era de ajuns. Si atunci cand inteles ca tehnologia pe care adesea o blamam, are rostul ei pe lumea asta.

  Timpul a trecut si am reusit sa merg la Roma sa  o vizitez. A venit acasa, eu mergeam la ea si tot asa. M-am facut mare, am mers la scoala, si acum sunt pe Vodafone. Si mama are un numar de vodafone in Italia, fiind o retea destul de populara  prin Europa.

  Bunica dupa cateva tranzitii de la Orange la Cosmote si Vodafone convinsa de mine s-a mutat inapoi pe Orange ca toata familia de la mine: tata, verisorii, unchii.

  Asa cu telefonul am reusit sa pastrez legatura la distanta. Am crescut, am dat si am primit sfaturi. M-a sunat cand nu mai stia cum se fac fonditele in tigaie (niste prajituri asemanatoare cu gogosile), si eu o intrebam cum se face sosul pesto. Ma incuraja cand aveam examen, ii ceream sfaturi cand mergeam sa-mi cumpar haine. Ochii care nu se vad nu se uita daca se aud.

  logo (1)

   

  Logo: re-incarcare.ro

  Am aflat de la multi oameni care au rude si prieteni in strainatate de un concept de reincarcare online a cartelelor telefonice: reincarcare Orange  , reincarcare Vodafone  si pe Cosmote. Oriunde ai fi poti incarca online folosind cardul bancar orice cartela. De ajutor pentru bunici care te multe ori in iernile naprasnice nu pot ajunge in oras sa-si incarce cartela. Si daca mama nu suna, o suna bunica, caci legatura mama-fiica nu dispare niciodata.

  Cand a fost ultima oara cand ati sunat pe cei dragi?

   

   

   

   


   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>