• RO-Maidan

  One World Romania revine in anul 2015 cu subiecte din ce in ce mai palpitante intens dezbatute pe internet, conferinte, si chiar in discutiile de zi cu zi ale oamenilor grabiti de pe strada: marii demolatori de istorie, Citinzenfour, Euromaidan, un presedinte aparte-Pepe Mujica, toleranta si comuniune.

  Anul acesta Festivalul One Word Romania aduce spiritul #kinomaidan-ului in orasul Bucuresti, dand tematica festivalului. Voi pentru ce ati iesi in strada? Eu cred ca romanii nu mai ies in strada pentru nimic, e asa o rusine, parca nu trebuie, de ce sa ies eu, sa iasa altii. Iese unul, iese altul, si asa se strang oamenii. Asa ies oamenii, cate unul cate unul, ca marketingul prin viu grai.

  one-world-blogal-initiative

  Asi numi manifestarea RO-Maidan. Doar online nu ajunge, trebuie sa iese lumea in strada. Sunt constienta ca astea 3 centimetrii de paragrafe nu schimba nimic, daca nu fac ceva concret. Sa stai fara sa iei atitudine, nici pro nici contra, e o stare de pasivitate bolnava.

  Fiecare individ e un model. Asa de exemplu si Pepe Mujica, presedintele tarii Uruguay (pana pe 1 martie anul acesta), care contrar spuselor, cel mai bogat om din lume: pentru ca poporul il iubeste, si asta conteaza. Cei cu ochelari de cal, si cititori de articole pe net, e comunist, pentru ca prostii vad lumea in alb si negru: comunista, dau capitalista, in functie de cati bani le-au dat parintii acasa. Pepe mujica e un model de presedinte, locuind in casa sa din suburbii, cultiva crizanteme, si inca are broscuta Volkswagen, si isi doneaza salariul. Ca si oricare on este supus greselii. Pentru ca el a ramas acelasi iubitor al naturii, al lucrurilor frumoase, simple, care dureaza. De ce el, pentru ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. Locuitorii din Uruguay si-au revenit prin fortele proprii in urma dictaturii militare, si cel mai bun si curajos dintre si-a luat bineneritatul loc in frunte.Mi-a ramas in minte o fotografie cu el, alaturi de familie si cei doi catei, intr-o gradina pitoreasca.

  Ro-Maidanul meu contine urmatoarele:

  -jos labele de pe ursi; mai nou cei care ar trebui sa se ocupe de protectia mediului il ataca spunand ca ursii ataca oamenii. O stiti pe aia ca daca te bagi in troaca te mananca porcii? asa si cu ursii;

  -jos mainile de pe ora de religie; tinerii trebuie sa cunoasca si socialism stiintific (curentul evolutionist facea parte din doctrina comunista cu drag promovata pe ale noastre meleaguri dragi colegi de online), si doctrine teologice, pentru a-si folosi liberul arbitru in cunostinta de cauza. Intrebati copii ce vor, nu le furati libertatea. Copii nu sunt pasta de fimo, care dupa cheful micului creator o sa devina cercei, brosa, sau medalion.

  -stop ciopartitului padurilor. Romanie mea e verde, e patria codrilor nesfarsiti.

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>