• Romania-preferinte turistice

  Romania este frumoasa, desteapta si controversata. Vorbind despre turism romanii se impart in doua categorii: cei care iubesc sa calatoreasca in Romania, si cei care nici nu vor da auda.

  Am calatorit cat m-a dus buzunarul si timpul in aproximativ 60% din suprafata Romaniei. Am pasit in Moldova, Bucovina, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Crisana. In Maramures nu am ajuns, inca ūüôā Dar sper.

  Imi este cumva dificil sa fac o clasificare, ca sa nu supar pe nimeni voi enumera locurile la care ma intorc mereu cu drag. Mentionez ca nu a fost peste tot, asa ca pot fi locuri faine la care nu am ajuns inca. Asa ca daca aveti sugestii astept in comentarii.

  Sunt nascuta in judetul Neamt asa ca unii ma pot considera subiectiva sa declar judetul Neamt cel mai frumos din tara. Oricum daca e sa pun ceva pe locul 1 as putea regiunea Harghita-Neamt. E un sentiment asa de siguranta si cunoscut care ma face sa-mi place cel mai tare. Imi place zona Bicaz-Bicazul Ardelenesc-Gheorgeni-Toplita Deda. Parcul Natural Izvorul Muresului este o incantare pentru orice turist. Este un loc de o simplitate fabuloasa, unde susurul naturii te face sa privesti sa zambesti sufletului.  Din regiunea Tinutul Secuiesc mentionez si statiunea  Borsec : un loc reconfortant, linistit, de unde poti sa bei apa minerala direct de la izvor.

  medium_20191748

                                                                                                              Vila Borsec 3*

                                                                                               Sursa foto: portalturism.ro

   Sunt placut impresionata si de zona Dobrogei. Chiar nu stiu unde sa ma opresc: Tulcea, Babadag, statiunile de pe litoral ca Neptun,-Olimp sau Mangalia.  Cetatea Enisala este un loc cu totul deosebit pe care l-am vizitat cu cativa ani in urma, si mi-am dat seamna ca Dobrogea  nu este atat de cunoscuta turistic pe cat ar trebui. Recunosc ca prefer sudul litoralului romanesc pentru ca imi pare asa mai misterios, si mai putin aglomerat.

  Imi place zona Bucovinei pentru aportul cultural si religios. Orasul  Gura Humorului este un punct important pentru descoperirea culturala  din nordul tarii  in tinutul manastirilor. As putea completa ca Suceava este tinutul manastirilor, iar Neamt tinutul schiturilor, caci numeroase bisericute de lemn necunoscute oamenilor se afla pe intortocheatele poteci de munte.

  Imi plac de asemenea orasele Brasov, Sibiu, si Iasi, zona muntoasa a Argesului, Prislop din Apusenii, Mogosoaia de langa Bucuresti.

  Cautand noi destinatii de explorat in Romania am descoperit site-ul Portal turism. Am vazut ca pe langa destinatii interne ofera sejururi si in Grecia, Turcia, Spania, bilete de avion oriunde pe planeta si croaziere. In plus poti descarca aplicatia Portal-turism intern ce va fi ghidul tau de buzunar prin Romania, momentan disponibil pentru utilizatorii IPhone si tableta Apple.  Intrati pe AppStore  pentru un ghid complet al Romaniei turistice.

  Care sunt  sunt locurile voastre preferate din Romania?

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>