• Romania vs Bulgaria. La cine mergem la mare?

  Romania versus Bulgaria? La cine mergem la mare? De multi ani  aceleasi discutii, si argumentatii interminabile despre cea mai buna alegere cand este vorba despre un sejur in proximitatea casei noastre: litoralul Marii Negre din Romania, sau cel din Bulgaria. Argumentele pozitive si negative clatina balanta dintr-o parte in alta.

  Voi ce alegeti?

  Mai jos sunt argumentele mele pentru o vacanta pe litoralul Marii Negre din Romania:

  -destinatia e aproape de casa; fac 3 ore30′ pana la statiunea mea preferata Neptun-Olimp;

  -daca nu stiu ceva, intreb; vorbim cu totii aceiasi limba;

  -o vacanta in Romania e implicit mai ieftina; asta e parerea mea, si stiu ca sunt in contradictie cu 90% din turisi;

  -mancarea e variata, proaspata, si gustoasa;

  -plajele sunt intinse, curate, si e loc destul pentru toata lumea (exceptie facand Mamaia care e pur si simplu supra-saturata de turisti);

  -apa marii din partea de sud are o apa excelenta pentru imbaiere o spun rezultatele analizelor chimice;

  -poti sa re relaxezi in voie; pe mine personal statiunile Neptun-Olimp m-a impresionat.

  Dar asta nu inseamna ca izul patriotic m-a acaparat si nu voi trece vama si la vecini. Am fost cu cativa ani in urma la Albena. Infrastructura e bine pusa la punct, insa toata lumea merge acolo, lucru ce nu ma incanta intotdeauna.

  Imi povesteste recent un prieten ca: am cumparat bilet de vacanta pentru Albena; dar uite ce spun la televizor, ca exista riscul unor imbolnaviri. ce sa fac?

  Chiar ma gandeam zilele trecute ce se ascunde in spatele stirilor negative despre acel virus ce se afla in apele Marii Negre de pe litoralul bulgaresc. Sa fie o campanie submersiva pentru prmovarea turismulul romanesc; o fi un virus, dar care salaastuiste in alt cuib? Am intrat si pe blogul prietenilor de la lumeasublupa.blogspot.com si pare ca nici ei nu s-ar ingrijora.

  Media cam obisnuieste sa ne sperie de cateva orpe an de nu mai stim ce sa mancam, ce sa bem, unde si cum sa dormim, si mai nou unde sa mergem in vacanta.

  Statisticile spun ca gradul de ocupare in acest an pe litoralul romanesc e mai scazut decat anii trecuti? Poate criza, poate temperaturile instabile, furtunile neasteptate de saptamanile trecute, sau pur si simplu curiozittea oamenilor de a incerca ceva nou. Personal mie imi place Bulgaria, insa ca destinatie culturala. Nu am planuri pentru o vacanta la mare ci pentru un circuit cultural si religios. Marea Neagra ramane Marea Neagra: sezon scurt, ape neravase, ploi care pot pica oricand din cer. Bulgaria e un astfel de lco, daca ii poti intelege trecutul

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>