• Scoala de bani pe roti

   Scoala de bani pe roti nu iti da teme pentru acasa, ci iti da idei.

  20476168_1104309279703732_991496349520357632_n

  Școala de Bani pe Roți este proiectul national de educatie financiara al BCR destinat copiilor cu grupa de varsta  intre 7 si 14 ani; acestia vor invata despre circulatia banilor, cum sa economineasca si cum sa gestioneze un buget, realizand toate acestea cu ajutorul unor jocuri desfasurate in cadrul atelierelor de educație financiara.

  Atelierele se desfasoara in camionul FLiP, special amenajat pentru a fi deopotrivă loc de joaca și sala de curs. Timp de 90 de minute, grupuri de cate 15 elevi sunt ghidati de catre traineri intr-o calatorie care are drept scop sa ii familiarizeze pe cei mici cu notiunile financiare de baza.

  La invitația BCR, Psihotrop a creat imnul FLiP, care a fost cantat în premiera in cadrul caravanei FLiP din Cluj-Napoca, pe data de 7 iunie. Odata cu acest imn, Psihotrop si Scoala de Bani lanseaza provocarea FLiP your story: ce ai cumparat din primii bani economisiti?

   

   

  Inscrierile se fac pana vineri 29 iunie, iar castigatorul este ales prin tragere la sorti. Premiul: O bicicleta Pegas.

  Deja ma gandesc la mica mea povestioara. Cand eram copil singurele zile cand strangeam bani erau sarbatarile de iarna cand mergeam in Ajun de Craciun la colindat si pe 1 ianuarie la sorcovit. Prima suma mai zdravana am facut cand am dscoperit munca in echipa, adica am fost la colindat cu verisoara mea. Ne-am dat noi seama ca impreuna putem strabate mai multe case, implicit strange mai multi bani. Asa am reusit sa facem miscare, sa ne distram, sa cunoastem mai multi oameni, si sa pune deoparte bani pentru mofturile copilariei, adica dulciurile.

  Acum daca stau si ma gandesc bine in loc sa-mi cumpar tablete de ciocolata ca sa-mi satisfac o nevoie de moment, formam un deposit de economii, sau chiar de investitii si acum la aproape 20 de ani aveam suma necesara sa imi iau un apartament pe Nerva Traian. 🙂 🙂 🙂

   

  Voi cu ati strans primele economii si cum le-ati investit?

  In 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km si a ajuns in orasele Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati, Focsani, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt. Peste 7000 de elevi din orasele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiara într-un singur an. In 2018, camionul a ajuns în comunitatile din Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare si Bistrita. După Cluj-Napoca, FLiP va ajunge in Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia si Sibiu.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>