• Scrie un scenariu pentru

  American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a cincea ediții a concursului WRITE A SCREENPLAY FOR (WSF)… | SCRIE UN SCENARIU PENTRU… organizat de către Asociația Cinemascop cu sprijinul PRO TV. Aflat la cea de-a șaptea ediție, AIFF va avea loc anul acesta între 21 și 24 aprilie în București.

  WSP23_FB_Cover-1200x675

  sursa: filmedefestival.ro

  După ce la primele ediții WSF scenariștii au fost îndemnați să scrie pentru Sebastian Stan, Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Ioana Bugarin sau pentru publicul Generației Z, anul acesta organizatorii îi invită pe scenariști să scrie unul sau mai multe scenarii de comedie sau thriller ce urmează a fi dezvoltate în cadrul unor workshopuri interactive de training cu prestigioși mentori din industria de film și televiziune: Marietta von Hausswolff von Baumgarten – scenarist de film și televiziune, Gabriela Iacob – Head of Scripted Development PRO TV și Cristian Mungiu – regizor și scenarist, inițiatorul American Independent Film Festival și Les Films de Cannes à Bucarest.

  De origine suedeză, Marietta von Hausswolff von Baumgarten este scenarist și consultant internațional de scenarii. Activitatea sa include proiecte precum: Sundance Labs, Torino Film Lab, Binger, Biennale College Venice, Feature Expanded, Hezaya (Doha), Toronto IFF, Cinelink Drama Sarajevo, Bridging the Dragon, Talent Campus, Midpoint, Fly Film Lab (Filipine, Coreea), Locarno Open Doors și Myanmar Script Fund. Este membră cu drept de vot a Academiei Europene de Film și membră a Swedish Screen Writers Guild. Filmul ei Call Girl a câștigat Premiul FIPRESCI la Toronto și a călătorit prin festivaluri din întreaga lume. A scris pentru Netflix și pentru alți streameri. Marietta a lucrat la dezvoltarea de scenarii în țări precum China, Mongolia, Nepal și Pakistan și a făcut parte din jurii internaționale din întreaga lume. Multe dintre filmele la care a fost consultantă au câștigat premii în festivaluri prestigioase de film. Este creatoarea programului Write Retreat.

  Gabriela Iacob este Head of Scripted Content Development la PRO TV, face parte din comitetul de selecție al Cinema Pendent L‘Alternativa Barcelona și este tutor al noului format Mentoring Projects Alternativa Pro. De-a lungul carierei a fost Head of Development la MediaPro Pictures, Head of TV Development la Multi Media Est și a înființat un storytelling studio la Barcelona. A lucrat atât cu scenariști cunoscuți, cât și începători ca developer, script doctor și trainer; de la dezvoltare seriale TV la mentoring proiecte de ficțiune, documentar și/sau hybrid.

  Cristian Mungiu este unul dintre cei mai cunoscuți cineaști români la nivel mondial, filmele sale fiind prezentate și apreciate în cele mai importante festivaluri de film din lume și distribuite ulterior în numeroase teritorii. Are în palmares nenumărate premii, atât ca regizor cât și ca scenarist, dintre cele mai notabile sunt: Palme d’Or la Cannes cu 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, în 2007, Premiul pentru cel mai bun scenariu în 2012 la Cannes, pentru După dealuri sau Premiul pentru cel mai bun regizor la Cannes cu Bacalaureat, în 2016. Este inițiatorul Les Films de Cannes à Bucarest care ajunge anul acesta la cea de-a 14-a ediție, American Independent Film Festival .7 și a multor proiecte legate de cinema, printre care și concursul Write a Screenplay For…

   

  Write a Screenplay for… are în vedere două secțiuni: proiecte de mini-serie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade și filme de lungmetraj de ficțiune. Finaliștii concursului vor beneficia de o perioadă de lucru activ, individual și în grup, cu scenariști și consultanții pentru dezvoltarea proiectelor care îi vor ghida să dezvolte un scenariu complet. Faza de dezolvatare a proiectelor va include și sesiuni de training cu Gabriela Iacob, individuale și de grup, pentru scrierea scenariilor de film și TV.

  Peste 700 de proiecte au fost analizate în edițiile anterioare ale Write a Screenplay For…, printre proiectele câștigătoare aflându-se și scenariul mini-seriei HBO Europe, Spy/Master ce a fost prezentată anul acesta în cadrul Berlinale Series, de altfel primul proiect românesc arătat în această secțiune.

  Inițiat în 2017, American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și lifestyle care își propune să porneasca de la popularitatea cinematografului narativ american si a valorilor promovate de acesta pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare si formative în rândurile unui public român în educația căruia aceste valori au un loc semnificativ.

  American Independent Film Festival introduce cele mai noi, creative și originale filme americane de cinema ale momentului publicului din România și organizează workshopuri, întâlniri, dezbateri, masterclassuri cu cineaști de renume mondial.

  Toate detaliile pe www.filmedefestival.ro/wsf

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>