• Siguranta in masina a copilului

  Siguranta copiilor in masina este importanta pana si atunci cand va alegeti o masina pentru familie. Nu mai se tine cont de adrenalina, masini sport,  si o masina de familie este necesara pentru siguranta tuturor.

  Copilul nu este o jucarie in concluzie nu ar trebui tinut in brate, caci si pe vremurile de mult apuse, copii mici erau pusi in cosul de nuiele captusit cu cearsaf pentru mai multa siguranta si comfort.

  Pana nu a citit o serie de statistici si articole pe internet nu am fost constienta de importanta  luarii unor masuri de siguranta ce implica  siguranta copiilor in masina.  Stiati ca accidentele de masina  reprezinta una din cauzele majore ale mortii copiilor cu varsta cuprinsa intre 1-13 ani? Sau ca 3 din 4 scaune pentru masina nu sunt folosite corect, iar o serie de  scaune auto copii au salvat viata a aproximativ 9600 de copii de 0-4 ani intre anii 1975-2010?

  Plimbarea in masina a copilului in conditii sigure este facilitata si de anumite dotari ale masinilor moderne precum inchiderea automata a usilor, airbag-uri frontale si laterale, dar si de designul interiorului masinii fiind nevoie de spatiu pentru amplasarea scaunului auto pentru copii.

  Scaunul auto pentru copii trebuie ales in functie de varsta copilului. Culoarea este mai putin importanta, dar ca sa se faca o diferentiere roz pentru fete, albastru pentru baieti, si rosu zic eu ca merge pentru toata lumea 🙂 Odata cu cresterea in inaltime si greutate a copilului, creste si forma si inaltimea scaunului auto.

  1) scaun copii pentru grupa de greutate 0+ pana la 13 kg: se potriveste un scaun de tip scoica sau cosulet kat13beta_07244

   

  2) scaun copii pentru  grupa de greutate 0-18 kg

  coccolle_-_scaun_auto_c_865__3_blanked

  scaun auto copii pentru fetite

  Sursa foto: allkids.ro

  coccolle_-_scaun_auto_c_865__2_blanked

   

  scaun auto copii baietei

  Sursa foto: allkids.ro

   

   

   

  3)  scaun auto copii 9-25 kg 

  bbconcept_bbc1379_1_23

   

   

  4)  scaun copii pentru  grupa de greutate 9-36 kg

  freemove_bej

   

   

    scaun auto copii baietei

  Sursa foto: allkids.ro

  freemove_pink_2

   scaun auto copii pentru fetite

  Sursa foto: allkids.ro

   

  5)  scaun copii pentru  grupa de greutate 15-36 kg

  313_20130907133818

   

    scaun auto copii baietei

  Sursa foto: allkids.ro

  316_20130907141903

   scaun auto copii pentru fetite

  Sursa foto: allkids.ro

  Precum vedeti se face si o diferentiere pe culoare. Pana in secolul trecut hainutele, lenjeria copiilor era alba. In timp odata cu progresul tehnologic, aparitia curentului consumerist, s-a simtit nevoia unei diferentieri, pentru a apropia mai mult copilul de maturitate, alegandu-se culori apropiate genului; iar roz si bleu sunt cele mai deschise culori, apropiate cumva de puritatea albului. Asa ca pana in prezent hainutele pentru baietei sunt albastre, iar pentru fetite roz. Iar aceasta tendinta s-a transpus si in designul scaunelor auto pentru copii.

  Nu vorbim doar de moda, si tendinte. Aceste scaune au un suport comod pentru gat si spate, curele, cotiere, centuri, extra-pernite pentru comfort si siguranta.

  Voi ce reguli cunoasteti pentru siguranta copilului in masina?

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>