Instalația concepută de Vlad Benescu și Alexandra Mihaela Dancs deschide seria evenimentelor performative din cadrul proiectului Somatic Freaks – Revoluția Proprioceptorilor care are la bază studiul propriocepției și al metodelor de îmbunătățire a acesteia prin antrenarea echilibrului, din perspectivă coregrafică.
Timp de trei ore, cei doi performeri explorează dinamic echilibrul prin interacțiunea cu obiecte supradimensionate. Fizicalitatea lor se adaptează la forma și mecanica acestora într-o coregrafie a mișcărilor subtile capabile să transforme mediul în care ele se produc. Astfel, granița dintre manipulare și simbioză, organic și mecanic, uman și non uman se estompează. Alexandra și Vlad creează un peisaj în permanentă schimbare, angajând corpuri, obiecte și spațiu într-un dialog continuu între efemeritatea stabilității și imprevizibilitatea momentelor de dezechilibrare.
Instalația poate fi privită ca un laborator de lucru în care reușita și eșecul structurează experiența, ca o meditație asupra (re)găsirii echilibrului într-o lume instabilă, dar și ca o explorare a dinamicii relației dintre cei doi performeri în care încrederea, negocierea și conștientizarea reciprocă constantă sunt esențiale pentru menținerea armoniei într-un mediu în continuă transformare.
În intervalul orar 17:00 – 20:00, publicul este invitat să vină oricând și să rămână cât dorește. Accesul la expoziție gratuit, SAC @ MALMAISON: Atelierele Malmaison, etajul 2, Calea Plevnei 137C, Galateca: Strada C. A. Rosetti 2-4.
Somatic Freaks – Revoluția Proprioceptorilor este un proiect al Asociației Art No More, conceput de Vlad Benescu și Alexandra Mihaela Dancs, co-finanțat de AFCN, oferă publicului în lunile septembrie, octombrie și noiembrie ale acestui an un performance de dans contemporan, o instalație performativă, ateliere de mișcare, dezbateri, precum și vizionarea unui material ce documentează întregul proiect.
Parteneri: SAC @ Malmaison, Galateca, AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică, Recul, Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC), Asociația Hearth
Parteneri media: Radio România Cultural, Happening.
Leave a comment