• Stiri medicale acum pe PortalMed

   PortalMed este o platformă multimedia pentru specialiști și pacienți, care își propune să furnizeze cele mai informații medicale, selectate din surse sigure, de o echipă de specialiști.

  Site-ul vine cu urmatoarele rubrici:

  Știri medicale continand  evenimente și descoperiri din lumea medicala.

  nfo specialiști este sectiunea pentru medici cu informații despre studii clinice, cercetare, dezvoltare, medicamente și dispozitive medicale.

  Pacienții și publicul larg se pot informa corect despre boli, afecțiuni, tratamente, stil de viață sănătos, prevenție, curiozități și multe altele accesând Info generale.

  Sfaturi de la specialiști sunt furnizate constant, atât din surse interne, cât și internaționale. În plus, zilnic, de luni până vineri, de la ora 20.30, un medic discută în direct, pe pagina de  facebook și pe canalul de Youtube, cu pacienți și persoane care au preocupări, nelămuriri sau probleme de natură medicală.

  Și, bineînțeles, există și o categorie specială care oferă informații utile și importante despre pandemia de COVID-19 în plină desfășurare: Coronavirus. Aici se regăsesc știri interne și internaționale, informări oficiale, noutăți despre abordările terapeutice și studiile clinice în derulare, sfaturi și opinii pertinente.

  Știrile medicale publicate zilnic acoperă întreaga arie medicală și farmaceutică, de la ultimele descoperiri științifice și până la soluțiile de biotehnologie revoluționare, anunțate de instituții și centre de cercetare de prestigiu mondial. Articolele dedicate aprofundează informațiile, pun la dispoziția celor interesați resurse suplimentare de studiu și prezintă pe înțelesul tuturor informațiile specializate. De aceea, această resursă informațională este utilă atât pentru pacienți, cât și pentru specialiști.

  Educația pentru sănătate este practicată în unele țări încă din clasele primare. Regulile de igienă, procedurile de prim ajutor, datele esențiale despre boli, afecțiuni și un stil de viață sănătos sunt incluse în programele școlare. Acest lucru contribuie la o mai bună cunoaștere a funcționării corpului uman și la evitarea situațiilor critice. În România, acest lucru nu se întâmplă decât ocazional, în unele instituții școlare, în timpul „Săptămânii altfel” sau în cadrul orelor de dirigenție. Totuși, educația pentru sănătate este necesară în permanență, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Chiar dacă aceste informații nu fac parte din programele școlare, astăzi, în epoca internetului, ele trebuie să fie disponibile și accesibile tuturor. Este unul dintre principalele scopuri ale acestei platforme medicale.

  De asemenea, pentru specialiștii din domeniu, formarea continuă și menținerea contactului cu evoluția științei și tehnologiei sunt esențiale în practicarea profesiilor lor. PortalMed contribuie la acest lucru prin furnizarea materialelor informative despre ultimele descoperiri.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>