Punem legumele la fiert
Ingrediente pentru două porţii: o jumătate de ardei roşu, o jumătate de ardei verde, o jumătate de ardei galben, 1 morcov mare, 250 g broccoli, 2 cepe, 400 ml apă, 2 linguri ulei, câteva linguri cu smântână sau iaurt gras, un vârf de sare, bucăţi de hering afumat.
Taiem ceapa. Spalam broccoli.
Cu broccoli la blender
Tăiem bucăţele fileul de hering afumat
Preparare. Tăiem cubuleţe ardeii, morcovul; punem totul la fiert cu uleiul. Când legumele au fiert, scurgem supa de legume; în aceasta adăugăm cubuleţele de ceapă şi bucăţile de broccol, şi lăsăm să fierbă la foc mic. Când a fiert broccoli, îl scoatem şi-l mixăm bine până obţinem o pastă. Turnăm pasta de broccoli în vas, punem smântâna/iaurtul, bucăţile de hering, sarea. Servim în boluri colorate, decorate cu mănunchi de broccoli.
Poftă bună!
Particip cu acestă reţetă la concursul Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux.
Leave a comment