• 311332855_529450325675360_1924525561434787403_n

  TEDx UB-Disrupted normality: Learn to Relearn

  Prin cea de-a doua ediție a evenimentului TEDx University of Bucharest, Universitatea din București aduce în fața comunității subiecte care derivă din misiunea și viziunea Universității, dar și din provocările cu care societatea de astăzi se confruntă.
  311332855_529450325675360_1924525561434787403_n
  Tema centrală a evenimentului – ????????? ?????????: ????? ?? ??????? – pune în lumină o posibilă nouă normalitate, în care evenimentele neprevăzute, disruptive și incertitudinea devin parte constantă a cotidianului.
  Profesori, experți, activiști și cercetători din domenii precum: educație, sociologie, performanță sportivă, filosofie și științe politice, vor fi speakeri la cea de-a doua ediție.
  • Ana Maria Brânză, fostă scrimeră română, declarată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, invită audiența „La duel cu succesul”
  • Romiță Iucu, președinte al Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București și profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, propune TED-ul cu titlul „Is the Unlearning the Future of Learning? Este dez-învățarea viitorul învățării?”
  • Anca Nedelcu, prodecan și cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, discută despre „Ce (mai) înseamnă azi un elev fericit?”
  • Marian Preda, rectorul Universității din București și cadru didactic la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, vorbește despre „Leadership-ul și managementul de criză. În vremuri de criză de manageri și lideri”
  • Alina Greavu – Aluziva, creator de conținut și activist social, propune un talk despre „Cum poți folosi social media ca să faci lumea un loc mai bun”
  • Rodica Zafiu, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității din București și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, discută despre „Limba română și internetul: un bilanț provizoriu. Ce se pierde și ce se câștigă?”
  • Sorin Costreie, prorector al Universității din București și cadru didactic la Facultatea de Filosofie, invită audiența la o discuție despre „Cum gândim gândirea?”

  • Zaker Hussain Ershad, fondator al primei universități non-profit din Afganistan și cadru didactic la Facultatea de Științe Politice a Universității din București propune TED-ul „The war from (t)here. Despre conflict, în Afganistan și Ucraina”.

  Despre accesul la eveniment toate detaliile pe site-ul oficial TEDxUniversityOfBucharest: tedxuniversityofbucharest.com.

   TEDxUniversityOfBucharest îndemna la reflecție și ne vor sprijini în procesul de înțelegere a modului prin care putem face față și ne putem adapta la noua normalitate și la provocările pe care aceasta le aduce în societate.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>