• Toolkit de antropologie

  Antropedia invită publicul larg la o conferință care aduce împreună antropologia și tehnologia și urmărește să transmită un set de idei și metode pentru o mai bună înțelegere a lumii, a relației noastre cu ceilalți, dar și cu universul tehnologiei, care ne influențează tot mai mult existența.
  383202086_828389632407197_3830663625390730407_n
  10 antropologi cu experiență largă în activitatea didactică și în cercetare vor aborda conceptele și metode cheie ale disciplinei. Apelând la teorii clasice și contemporane, cât și la experiența proprie de cercetare, ei vor răspunde la întrebări precum:
  1.Cum produce antropologia cunoaștere?
  2.Care sunt întrebările, principiile, metodele, valorile care îi ghidează pe antropologi?
  3.Cum îți poate oferi antropologia o cale de a te înțelege mai bine și totodată un mod de a înțelege mai bine relația ta cu lumea?
  4.Cum poate fi folosită cunoașterea generată de antropologi pentru a construi o lume mai incluzivă pentru toate categoriile sociale, în care primează respectul pentru demnitatea umană?
  5. Oferă inteligența artificială soluții pur raționale și obiective, sau poate reproduce bias-uri și stereotipuri care afectează negativ anumite categorii sociale?
  6. Cum poate contribui cunoașterea antropologică în industria de IT și robotică?
  7.Cum pot fi folosite noile tehnologii pentru a reduce inegalitățile, a comunica inter-cultural, a promova valorile incluziunii, diversității, toleranței?
  Mai multe detalii pe pagina oficială  și de social media: https://antropedia.com/toolkit/, https://www.facebook.com/antropedia.research

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>