• Trifoi Fest 2023

  Trifoi Fest este un festival ce oferă inspirație și instrumente pentru a ne reduce impactul negativ, acoperind tot spectrul nevoilor de bază: hrană, îngrijire, energie, transport, locuire. Festivalul este bine înrădăcinat în jurul a șase valori: circular, local, organic, vegan, etic și rezilient.
  347557977_638752811022345_2207532104756088281_n
  De vineri, 15 septembrie 2023 și până duminică, 17 septembrie 2023, în curtea interioară a clădirii Malmaison – Iprochim (Calea Plevnei nr. 137C) are loc Trifoi Fest unde găsim: produse alimentare, produse de îngrijire și de curățenie, haine și accesorii, obiecte de mobilier, cărți și alte alternative ecologice, durabile sau biodegradabile, obținute fără risipă sau din deșeuri, toate vegane. De asemenea, au loc dezbateri, proiecții de filme menite să înrădăcineze binele în viața de zi cu zi.
  Programul evenimentului:
  Vineri, 15 septembrie, 14.00 – 22.00
  Sâmbătă, 16 septembrie, 10.30 – 22.00
  Duminică, 17 septembrie, 10.30 – 22.00
  Cum să te pregătești pentru Trifoi Fest:
  -mergi la Trifoi Fest cu bicicleta sau cu transportul în comun! Îți reduci astfel amprenta de carbon aferentă transportului și vei scăpa de aglomerație și de căutarea unui loc de parcare.
  -Ia cu tine o farfurie, tacâmuri și un pahar, organizatorii vor pune la dispoziție apă filtrată pentru băut și o zonă de spălat recipiente.
  – vor fi puse la dispoziție doar spații de colectare pentru deșeurile biodegradabile (ce vor fi compostate ulterior) și un spațiu restrâns pentru cele reciclabile
  Pe termen lung, Trifoi Fest poate exista doar cu ajutorul comunității de antreprenori sustenabili și consumatori responsabili față oameni, față de alte animale non-umane și față de mediu.  Accesul se face din Calea Plevnei, se ocolește prin stânga clădirea Malmaison, până la curtea interioară.Pentru vizitatorii care vin cu bicicleta, se va amenaja o zona de rasteluri pentru parcare.
  Trifoi Fest 2023 va avea loc în curtea interioară a clădirii Malmaison, proprietatea Societății Iprochim SA, locul în care își desfășoară activitatea și Atelierele Malmaison. Inițial o cazarmă militară, clădirea Malmaison are o importanță istorică semnificativă și o vechime de 177 de ani, timp în care aici au funcționat o Școală Militară de Ofițeri, un tribunal militar, o închisoare în timpul regimului lui Antonescu și un centru de anchetă și detenție al Securității în perioada de început a regimului comunist. Prin parteneriate de tipul celor semnate cu Trifoi Fest și Atelierele MalMaison, Societatea Iprochim SA intenționează să susțină dezvoltarea durabilă și activitățile cultural-artistice, reintegrând în circuitul viu al orașului spații cu o semnificație aparte.
  Ce expozanți vom găsi la Trifoi Fest:
  -mâncare și băutură: Lorelicious, Jane’s Creative Kitchen, Healthy Bites, Delicii tradiționale, De Neagra, Toni Gelato, Throwback Coffee & Stories, Bio&Co, Sol și Suflet, Maktoob
  – haine și accesorii: remesh, Atelier Merci
  -produse pentru casă, cosmetice și de îngrijire: Magazin Zero Waste, Panseea, Căsuța cu Lavandă
  -decorațiuni și mobilier: I WOOD BE, La Centrala, Bine Boutique
  – grădinărit: Babylon Garden
  – soluții de filtrare a apei
  -soluții de transport alternativ: MOTUM
  -construcții și amenajare: Arida Cultus
  – managementul deșeurilor: Urban Cultor, Ateliere Fără Frontiere
  -cărți și instrumente educative: Ecologos
  -ONG: Cooperativa de Energie, Ecoteca, Climato Sfera, Food Waste Combat, Între Vecini, Olio App, Clubul pentru Protecția Naturii și Turism
  Dacă vrei să afli mai multe despre eveniment intră pe https://trifoifest.ro/.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>